Regulations1988The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 10 of תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (סיווג קבלנים רשומים), התשמ״ח–1988, שינוי סיווג שניתן.
10. שינוי סיווג שניתן
תיקון: תשס״ד, תש״ע־3, תשע״א־2
(א)מצא הרשם כי לא מתקיימים עוד בקבלן התנאים שעל פיהם סווג לפי תקנות אלה, רשאי הרשם לשנות את סיווגו.
(א1)הרשם רשאי לשנות את סיווגו של תאגיד שחלו שינויים בהרכב בעלי המניות שלו או בשיעורי אחזקתם.
(א2)מינה בית המשפט כונס נכסים זמני או קבוע, מנהל מיוחד, נאמן, מפרק זמני או קבוע לעסקי קבלן המסווג בסוג 2 עד 5, יודיע על כך בכתב הקבלן לרשם, בתוך 7 ימים ממועד החלטת בית המשפט על מינוי כאמור.
(ב) 1.מינה בית המשפט כונס נכסים זמני או קבוע, מנהל מיוחד או נאמן לעסקי הקבלן, רשאי הרשם להתלות את סיווגו של הקבלן; ההתליה תהיה בתוקף כל עוד לא ביטל בית המשפט את החלטתו.
2.הרשם ישתמש בסמכותו כאמור רק לאחר מתן הזדמנות לקבלן לטעון את טענותיו בפני הועדה המייעצת.
3.החברה שהיתה בפירוק או בכינוס נכסים ומניותיה הועברו לאחרים, לא תבוטל התליית הסיווג והוא לא יחודש אלא לאחר שתניח דעת הרשם בדבר מילוי כל התנאים הקבועים בתקנות אלה.
4.החליט כונס נכסים זמני או קבוע, מנהל מיוחד או נאמן לעסקי הקבלן להפעיל את החברה או לשקם את החברה, באישור בית המשפט, לא יותלה סיווגה של החברה, ואם הותלה – תבוטל ההתלייה עד למתן החלטה אחרת של בית המשפט.
The text on this page is adapted from the entry תקנות רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות (סיווג קבלנים רשומים), התשמ״ח–1988 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.