Skip to main content

Regulations1954

Section 1 of תקנות רכישת מקרקעים (אישור פעולות ופיצויים) (קביעת נכס אחר כפיצויים), תשי״ד–1954, דרישת נכס אחר כפיצויים.

1. דרישת נכס אחר כפיצויים

(א)בעליו של נכס נרכש הדורש נכס אחר כפיצויים מלאים או חלקיים, לפי סעיף 3(ב) לחוק (להלן – התובע), יפנה בכתב לרשות הפיתוח וימציא לה תעודה מאת שר החקלאות, או ממי שנתמנה לכך על ידיו, המעידה כי הנכס הנרכש היה מקור פרנסתו העיקרי וכי אין לו קרקע אחרת כדי מחייתו.

(ב)תעודה כאמור בתקנת משנה (א), תשמש ראָיה לכאורה על הנאמר בה.

(ג)מצאה רשות הפיתוח או החליט בית משפט מוסמך כי דרישת התובע היא מוצדקת, תוגש הדרישה לרשות המוסמכת שנתמנתה לפי סעיף 3(ב) לחוק.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות רכישת מקרקעים (אישור פעולות ופיצויים) (קביעת נכס אחר כפיצויים), תשי״ד–1954⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring