Regulations1983The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 5 of תקנות העיטורים בצבא הגנה לישראל (אות מערכת שלום הגליל – קביעת זכאים), התשמ״ג–1983, מי שאינם זכאים לאות.
5. מי שאינם זכאים לאות
תיקון: תשמ״ג
על אף האמור בתקנה 3(א) לא יהיה זכאי לאות –
(1)מי שגוייס לשירות סדיר בצה״ל ביום י׳ בתמוז התשמ״ב (1 ביולי 1982) או אחריו, אלא אם הורה ראש מטכ״ל–אכ״א אחרת;
(2)מי שבמשך התקופה הקובעת –
(א)ריצה עונש מחבוש לתקופה העולה על 28 ימים;
(ב)נעדר לתקופה כלשהי מן השירות ונענש על כך כדין;
(ג)היה מוצב או מסופח לתקופה העולה על 30 ימים לאחת הרשימות המקובצות הבאות, כמשמען בפקודות הצבא: ר״מ 3א׳, ר״מ 3ב׳, ר״מ 7 ו־ר״מ 8;
אלא אם הורה ראש מטכ״ל–אכ״א אחרת;
(3)מי שראש מטכ״ל–אכ״א הורה כך לגביו, אם הורשע בבית דין צבאי או בבית משפט אזרחי בעבירה שיש עימה קלון, או התנהג בתקופה הקובעת או לאחריה באופן החורג מאמות המידה הנדרשות מחייל וניתנה על כך חוות דעת של הפרקליט הצבאי הראשי.
The text on this page is adapted from the entry תקנות העיטורים בצבא הגנה לישראל (אות מערכת שלום הגליל – קביעת זכאים), התשמ״ג–1983 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.