Law2023The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 4 of חוק למניעת העסקה במוסדות מסוימים של מי שהורשע באלימות כלפי ילדים וחסרי ישע, התשפ״ג–2023, הצגת אישור המשטרה להורה או לאחראי.
4. הצגת אישור המשטרה להורה או לאחראי
(א)הורה או אחראי על ילד או על חסר ישע (בסעיף זה – הורה או אחראי) רשאי לבקש מבגיר שהוא מעסיק או מתכוון להעסיק, באופן קבוע או סדיר, לשם טיפול בילד או בחסר הישע או לשם השגחה עליו, כי אותו בגיר יציג לו את אישור המשטרה לגביו.
(ב)הורה או אחראי רשאי לבקש מבגיר שהוא בעל עסק שהוא מוסד ומבצע בו עבודה כי אותו בגיר יציג לו את אישור המשטרה לגביו, אם הילד או חסר הישע שוהה באותו מוסד או שההורה או האחראי מבקש כי ישהה בו; אישור המשטרה יוצג להורה או לאחראי שביקש זאת בתוך זמן סביר.
(ג)הורה או אחראי רשאי לבקש ממעסיק שהוא מוסד להציג לו את אישור המשטרה לגבי כל בגיר שהוא מעסיק או עוסק בעבודה אצלו, אם הילד או חסר הישע שוהה באותו מוסד או שההורה או האחראי מבקש כי ישהה בו; אישור המשטרה יוצג להורה או לאחראי שביקש זאת בתוך זמן סביר.
(ד)על אף האמור בסעיף קטן (ג), לעניין מעסיק שהוא רשות מקומית שאינה מנויה בתוספת, רק נציגות הורים יישובית, ובהיעדרה – נציג של ההורים או האחראים על השוהים במוסד (בסעיף זה – נציגות הורים יישובית), יהיו רשאים לבקש שתוצג להם רשימת הבגירים המועסקים או עוסקים בעבודה במוסד אצל אותו מעסיק, שהתקבל לגביהם אישור המשטרה; הרשימה תוצג לנציגות הורים שביקשה זאת בתוך זמן סביר.
(ה)הוראות סעיף זה לא יחולו על מעסיק שהוא משרד ממשלתי או רשות מקומית המנויים בתוספת.
(ו)אישור משטרה לפי סעיפים קטנים (א) או (ב) יינתן לבקשת בגיר (בסעיף קטן זה – המבקש), בהתקיים הוראות סעיף 3(ב), ובלבד שהמציא למשטרה את כל אלה:
(1)הצהרה של המבקש שהוא מועסק או מועמד להיות מועסק על ידי ההורה או האחראי, באופן קבוע או סדיר, בטיפול בילד בחסר הישע שעליו הוא אחראי או בהשגחה עליו, או שהוא בעל עסק שהוא מוסד והוא מבצע בו עבודה;
(2)הצהרה מאת ההורה או האחראי כי המבקש מועסק או מועמד להיות מועסק על ידיו, באופן קבוע או סדיר, בטיפול בילד או בחסר הישע שעליו הוא אחראי או בהשגחה עליו, או כי הילד או חסר הישע שוהה במוסד כאמור בפסקה (1) או שההורה או האחראי מבקש כי ישהה בו.
(ז)הורה או אחראי, או נציגות הורים יישובית, שהוצגו להם אישור המשטרה או רשימת מועסקים לפי סעיף זה, לפי העניין, לא יעבירו אותם לאחר ולא יעשו בהם או במידע העולה מהם שימוש, אלא בהתאם להוראות חוק זה.
The text on this page is adapted from the entry חוק למניעת העסקה במוסדות מסוימים של מי שהורשע באלימות כלפי ילדים וחסרי ישע, התשפ״ג–2023 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.