Regulations2024The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 10 of תקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (קבלת החלטות נתמכת), התשפ״ד–2024, תפקידיו של תומך.
This section is in פרק ג׳: תפקידיו של תומך וחיוביו
10. תפקידיו של תומך
(א)תפקידי תומך יהיו לפי צו המינוי שניתן לפי תקנה 2.
(ב)בכל החלטה של מקבל ההחלטות בעניינים הנכללים בצו המינוי, שמקבל ההחלטות ביקש לגביה סיוע, על התומך לבצע את הפעולות המנויות להלן:
(1)לסייע למקבל ההחלטות לקבל מידע הנוגע להחלטה מכל גוף, וזאת באמצעות הנחייתו, הפנייתו למקורות מידע חיוניים, ליווי שלו או קבלת המידע בשמו;
(2)לסייע למקבל ההחלטות בהבנת המידע הנדרש לו לשם קבלת החלטה, ולהסביר לו את המידע הנוגע להחלטה בשפה פשוטה וברורה המובנת לו, לרבות באמצעות שימוש באמצעי עזר שברשותו, ובהתאמות הנדרשות לפי מוגבלות האדם, בין השאר בשים לב להוראות לפי חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ״ח–1998, אם הוא אדם עם מוגבלות;
(3)לסייע למקבל ההחלטות להבין את החלופות האפשריות העומדות בפניו ואת השלכותיהן, לרבות הסיכונים והסיכויים הכרוכים ביישומן, ולסייע לו להבין מהי החלופה המתאימה לו ביותר בנסיבות העניין, ולפי תפיסת עולמו ורצונותיו;
(4)להציע למקבל ההחלטות לפנות להתייעצות עם בעל מקצוע בתחום שבו נדרשת קבלת ההחלטה, אם יש בכך צורך, וכן לסייע לו באיתור בעל מקצוע מתאים אם הוא מעוניין בכך;
(5)לסייע למקבל ההחלטות בביטוי רצונו והחלטתו לפני צדדים שלישיים, וזאת באמצעות הנחייתו, ליווי שלו או ביטוי ההחלטה בשמו, אם מקבל ההחלטות מעוניין בכך;
(6)לבצע כל פעולה נוספת שהוא מוצא לנכון לשם סיוע למקבל ההחלטות בקבלת ההחלטה לפי נסיבות המקרה;
(7)אם מקבל ההחלטות ביקש זאת במפורש לגבי עניין מסוים וייפה את כוחו של התומך לעניין זה והעניין אינו סותר את האמור בצו המינוי – לבצע בשם מקבל ההחלטות פעולות לשם מימוש החלטותיו ומיצוי זכויותיו באותו העניין.
(ג)תומך יבצע את תפקידו בעצמו, ולא ימנה אחרים לבצעו במקומו; בביצוע תפקידו רשאי התומך להיעזר בבעלי מקצוע מתאימים במקרה הצורך.
(ד)תומך ישתף את מקבל ההחלטות במידע הנוגע לענייניו של מקבל ההחלטות שיש בידיו.
(ה)התומך יידע את מקבל ההחלטות על פעולות שהוא מבצע במסגרת תפקידו, ויבצע אותן בשיתוף עימו, אם ניתן ואם מקבל ההחלטות מעוניין בכך.
(ו)התומך רשאי להיות נוכח בכל הליך, דיון או פגישה שמקבל ההחלטות משתתף בהם הנוגעים לעניינים שלגביהם מונה, וזאת אם מקבל ההחלטות מעוניין בכך, ובכפוף לכל דין; נוכחותו של תומך בעת שמקבל ההחלטות מקבל טיפול או מידע רפואי כפופה לסעיף 6א לחוק זכויות החולה, התשנ״ו–1996.
(ז)על אף האמור בתקנות משנה (א) ו־(ב), תומך לא יסייע בהליך קבלת החלטה או במימוש החלטה, אם סבר כי הפעולה או ההחלטה הן בלתי חוקיות, והוא רשאי שלא לסייע, אם סבר כי הפעולה או ההחלטה עלולות לגרום פגיעה חמורה למקבל ההחלטות או לאדם אחר, ורשאי הוא להתייעץ בעניין זה עם גורמי מקצוע תוך שמירה על פרטיותו של מקבל ההחלטות; החליט התומך שלא לסייע למקבל ההחלטות במימוש החלטה או פעולה, ישתף בכך את מקבל ההחלטות ורשאי הוא לפנות לבית המשפט בבקשה למתן הוראות.
(ח)על התומך לקיים פגישות קבועות עם מקבל ההחלטות כמפורט להלן:
(1)פגישה בסמוך לאחר מינויו של התומך, שבה עליו להסביר לו את תפקידיו ולהגיע עימו להסכמות באשר לאופן מימוש התפקיד;
(2)פגישות קבועות בתדירות שלא תפחת מפגישה אחת לחודש או בתדירות אחרת, אם הורה על כך בית המשפט; בכל פגישה כאמור, על התומך לבדוק אם מקבל ההחלטות זקוק לסיוע בעניינים שלגביהם הוא מונה, ואם הוא נדרש לקבלת החלטה משמעותית בעניינים אלה.
(ט)התומך יודיע לבית המשפט על כל שינוי מהותי שחל בנסיבות שנוגעות למינויו.
(י)התומך יתעד פעולות מהותיות שהוא מבצע במסגרת תפקידו, לרבות פגישותיו ושיחותיו עם מקבל ההחלטות, החלטות שקיבל מקבל ההחלטות בתמיכתו, פעולות שהתומך החליט שלא לסייע בהן לפי תקנת משנה (ז) ופעולות שנעשו לפי רצונו של מקבל ההחלטות למימוש החלטותיו.
The text on this page is adapted from the entry תקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (קבלת החלטות נתמכת), התשפ״ד–2024 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.