Skip to main content

Regulations2024

Section 8 of תקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (קבלת החלטות נתמכת), התשפ״ד–2024, מרשם תומכים מתנדבים ותומכים מקצועיים.

This section is in פרק ב׳: תומך בקבלת החלטות לפי מינוי

8. מרשם תומכים מתנדבים ותומכים מקצועיים

(א)האפוטרופוס הכללי ינהל מרשם של תומכים מתנדבים ושל תומכים מקצועיים, שיהיה פתוח לעיון הציבור.

(ב)אדם העומד בתנאים המנויים בתקנה 2 ובתקנה 3(א)(1)(א) ו־(ב) או 3(א)(2)(א) עד (ג), לפי העניין, ומעוניין להיכלל במרשם רשאי לבקש להירשם במרשם, בציון היותו תומך מתנדב או תומך מקצועי, לפי העניין.

(ג)האפוטרופוס הכללי יבחן, טרם רישומו של אדם במרשם, כי התקיימו לגביו התנאים האמורים, לרבות באמצעות בדיקה במרשם הפלילי.

(ד)האפוטרופוס הכללי רשאי למחוק, להתלות, להשעות או למנוע רישום של תומך מן המרשם, או להטיל סייגים על רישומו של תומך במרשם, והכול לאחר שנתן לתומך הזדמנות להשמיע את טענותיו, וזאת אם הנרשם כבר אינו עומד בתנאים המפורטים בתקנה 2(1) ובתקנה 3, אם מצא כי הרישום במרשם נעשה תוך מסירת נתונים כוזבים, או אם התקיימו נסיבות חריגות שלפיהן אין הוא ראוי להיכלל במרשם.

(ה)האפוטרופוס הכללי רשאי למחוק מהמרשם אדם שלא השלים את מפגשי ההכשרה המעשית לפי תקנה 7(ב) בתוך שמונה עשר חודשים מהיום שבו התמנה לראשונה.

(ו)תומך שנרשם במרשם, חזקה כי התקיימו לגביו תנאי הסף להתמנות לתומך לפי תקנות 2(1) ו־3 כל עוד לא הוכח אחרת.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (קבלת החלטות נתמכת), התשפ״ד–2024⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring