Skip to main content

Law2024

Section 5 of חוק הפרות תעבורה מינהליות, התשפ״ד–2024, המצאת הודעה על החלטה להטיל קנס.

This section is in פרק ג׳: החלטה להטיל קנס בשל הפרת תעבורה

5. המצאת הודעה על החלטה להטיל קנס

(א)הודעה על החלטה להטיל קנס תומצא למפר באחת מהדרכים האלה:

(1)אם ההחלטה להטיל קנס ניתנה בנוכחות המפקח והמפר – במסירה לידי המפר, בסמוך לביצוע הפרת התעבורה, אלא אם כן הדבר אינו מתאפשר בשל נסיבות חריגות; לעניין זה, מסירה לידי המפר יכולה להיעשות גם דיגיטלית לפי הוראות פסקה (2) ובתנאי שהיא נעשית באותו מעמד;

(2)למען הדיגיטלי של האדם כהגדרתו בחוק מרשם האוכלוסין, התשכ״ה–1965;

(3)במשלוח בדואר רשום למענו של המפר הרשום במרשם האוכלוסין לפי חוק מרשם האוכלוסין, התשכ״ה–1965; נשלחה למפר הודעה על החלטה להטיל קנס בדואר רשום כאמור, יראו את ההודעה כאילו הומצאה כדין אם חלפו 15 ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, אלא אם כן הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלה;

(4)לעניין הפרת תעבורה שהיא הפרה של הוראה האוסרת על העמדת רכב במקום שהעמדתו אסורה על פי חיקוק – ניתן גם להצמיד לרכב את ההודעה על החלטה להטיל קנס; ההודעה תהיה מופנית אל בעל הרכב בלא ציון שמו, אלא בציון מספר הרכב בלבד; לא שולם קנס בשל הפרת תעבורה במועד שנקבע בהודעה על החלטה להטיל קנס שהוצמדה לרכב לפי פסקה זו, ולא הוגשו לגביה השגה או ערר בתוך התקופה להגשתם, תומצא לבעל הרכב הודעה חדשה במסירה לפי הוראות פסקה (2) או (3).

(ב)נמסרה הודעה על החלטה להטיל קנס לפי סעיף קטן (א) לידי מפר שהוא קטין, או נשלחה הודעה כאמור בדואר רשום למפר שהוא קטין ומענו אינו המען הרשום של הורהו, יישלח העתק מההודעה כאמור בסמוך לאחר מכן להורהו של הקטין לפי הוראות סעיף קטן (א)(2) או (3); ואולם, אין בהוראה זו כדי לפגוע בתוקפה של הודעה על החלטה להטיל קנס שהומצאה לקטין בלא שליחת העתק ממנה להורהו כאמור.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק הפרות תעבורה מינהליות, התשפ״ד–2024⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring