Skip to main content

Law2026

Section 12 of חוק קיום דיונים בהיוועדות חזותית בעת הכרזה על הגבלה (עצורים, אסירים וכלואים) (הוראת שעה), התשפ״ו–2026, קיום דיונים בהיוועדות חזותית בתקופת תוקפה של הכרזה על הגבלה ביטחונית.

This section is in פרק ב׳: השתתפות עצורים או אסירים בדיונים בבתי משפט בהיוועדות חזותית / סימן ג׳: קיום דיונים בהיוועדות חזותית בהשתתפות עצורים או אסירים בתקופת תוקפה של הכרזה על הגבלה ביטחונית

12. קיום דיונים בהיוועדות חזותית בתקופת תוקפה של הכרזה על הגבלה ביטחונית

(א)בתקופת תוקפה של הכרזה על הגבלה ביטחונית, ניתן לקיים דיון שנדרשת בו לפי דין, לרבות לפי החלטת בית המשפט, נוכחותו של עצור או אסיר בגיר החשוד, נאשם או מורשע באחת מהעבירות המנויות בסעיף 3(ב), ללא נוכחותו אלא בדרך של היוועדות חזותית, לפי הוראות חוק זה.

(ב)על אף האמור בסעיף קטן (א), הדיונים שלהלן יתקיימו בנוכחות העצור או האסיר באולם בית המשפט, ולא בדרך של היוועדות חזותית:

(1)דיון שבו העצור או האסיר מודה בעובדות כתב האישום בעניינו;

(2)דיון שנשמעת בו עדות – בהתאם להוראות סעיף 14;

(3)דיון שבו מוצג הסדר טיעון;

(4)דיון שנשמעת בו הכרעת דין לפי סעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי;

(5)דיון שנשמעות בו טענות לעניין העונש לפי סעיף 192 לחוק סדר הדין הפלילי;

(6)דיון שנשמע בו גזר דין לפי סעיף 193 לחוק סדר הדין הפלילי.

(ג)ביקש העצור או האסיר, באמצעות בא כוחו, שלא לקיים דיון כאמור בסעיף קטן (א) בדרך של היוועדות חזותית, יידחה הדיון למועד הקרוב ביותר האפשרי לאחר מועד פקיעת ההכרזה; ואולם, בית המשפט, רשאי לקבוע, מטעמים מיוחדים שיירשמו ולאחר שנתן לצדדים הזדמנות להשמיע את עמדתם, שהדיון יתקיים בהשתתפותו בדרך של היוועדות חזותית אף ללא הסכמתו של העצור או האסיר, אם מצא כי יש דחיפות מיוחדת בקיום הדיון ובשים לב לפרק הזמן הצפוי לדחיית מועד הדיון; על החלטה כאמור ידווח בית המשפט לנשיא בית המשפט, לסגנו או לשופט שהנשיא הסמיכו לכך, בהקדם האפשרי.

(ד)לבקשת תובע על פי עמדה של שירות בתי הסוהר, מצא נשיא בית המשפט, סגנו או שופט שהוסמך לכך כי נשקפים סכנת חיים או סיכון ביטחוני מוגבר בהבאתו לדיון של עצור או אסיר בשל עבירות שאינן מנויות בסעיף 3(ב) הנובעים מסיכון ביטחוני מוגבר בשל הנסיבות שהביאו להכרזה על הגבלה ביטחונית, רשאי הוא להורות, במקרים חריגים, ולאחר שנתן לצדדים הזדמנות להשמיע את עמדתם, כי העצור או האסיר ישתתף בדיון בדרך של היוועדות חזותית; עמדת שירות בתי הסוהר לעניין זה יכול שתוגש במעמד צד אחד; הורה בית המשפט כאמור, יחולו לעניין הדיון הוראות סימן זה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק קיום דיונים בהיוועדות חזותית בעת הכרזה על הגבלה (עצורים, אסירים וכלואים) (הוראת שעה), התשפ״ו–2026⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring