Skip to main content

Regulations2026

Section 47 of תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (צרכים קיומיים וחיוניים במצב חירום), התשפ״ז–2026, הדרכה.

This section is in פרק י׳: שונות

47. הדרכה

(א)גוף ציבורי שהוטלו עליו חובות לפי תקנות אלה, ידריך את עובדיו, במסגרת הדרכתם למצבי חירום, כדי שיוכלו לספק שירות סביר ומענה תומך ראשוני בשעת חירום לאנשים עם מוגבלויות שונות; הדרכה כאמור תינתן גם למי שהוא מתנדב של הגוף הציבורי שנותן מענה במצב חירום.

(ב)הדרכה כאמור בתקנת משנה (א) תכלול, בין השאר, את כל אלה:

(1)הכרה וזיהוי סוגי מוגבלויות, צרכים וביטויי תגובה שונים של אנשים עם מוגבלות מסוגים שונים, במצבי חירום שונים; חומרי ההדרכה יעסקו באנשים עם מוגבלויות משלושה סוגים שונים לפחות;

(2)כללי התנהגות נאותים כלפי אנשים עם מוגבלות בעת מתן השירות במיוחד במצב חירום והזכות להסתייע בחיית שירות;

(3)אפשרויות של תקשורת מילולית וחזותית עם אנשים עם מוגבלות במיוחד במצב חירום;

(4)הצעות למענים אפשריים במצב חירום לגבי אנשים עם מוגבלויות שונות.

(ג)ההדרכה תוכל להתבצע באופנים שונים, לרבות באמצעות לומדה אישית, כחלק מהכנה ותרגול למצב חירום.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (צרכים קיומיים וחיוניים במצב חירום), התשפ״ז–2026⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring