Skip to main content

Law1982

Section 2 of חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ״ב–1982, עיסוק בתחום הבזק – חובת רישום במרשם או חובת קבלת רישיון.

This section is in פרק ב׳: אסדרת העיסוק בתחום הבזק

2. עיסוק בתחום הבזק – חובת רישום במרשם או חובת קבלת רישיון

תיקון: תשס״ה, תשפ״ב־2

(א)לא יספק אדם, דרך עיסוק, שירות בזק אלא אם כן הוא רשום במרשם.

(ב)על אף האמור בסעיף קטן (א), לא יספק אדם, דרך עיסוק, שירות בזק כמפורט להלן, אלא אם כן יש בידו רישיון לכך שניתן לפי סעיף 4 ובהתאם לתנאי הרישיון:

(1)שירות בזק הניתן באמצעות מערכת רדיו טלפון נייד שלשם נתינתו מוקצה לנותן השירות, בהתאם לפקודה, תדר רדיו בתחום התדרים המנוי בתוספת השנייה;

(2)שירות בזק הניתן באמצעות רשת בזק שמספר המשתמשים, המנויים בה, נקודות סיום הרשת או נקודות הקצה בה עולה על המספר שקבע השר, למעט שירות בזק הניתן באמצעות שימוש ברשת בזק כאמור על ידי ספק מורשה אחר; לעניין זה, ”שימוש“ – כהגדרתו בסעיף 5(א);

פורסמו תקנות התקשורת (בזק ושידורים) (שירות בזק שחייב ברישיון מפאת גודלו), התשפ״ג–2022.

(3)שירות בזק הניתן באמצעות רשת בזק שמתקיים בה אחד מאלה:

(א)היא כוללת תחנת קרקע קבועה או ניידת בישראל לתקשורת עם לוויין;

(ב)היא כוללת לוויין הנמצא במיקום הרשום על שם ישראל באיגוד הבזק הבין־לאומי (ITU) או לוויין העושה שימוש במסלול הרשום על שם ישראל כאמור;

(4)שירות בזק שמספקת רשות מקומית, בין שהוא טעון רישום במרשם ובין שהוא טעון רישיון; בפסקה זו, ”רשות מקומית“ – לרבות חברה עירונית או חברת בת עירונית כהגדרתן בסעיף 21 לחוק יסודות התקציב, התשמ״ה–1985, או מי שרשות מקומית או חברה כאמור מחזיקה בו אמצעי שליטה.

(ג)על אף האמור בסעיף קטן (א), ראה השר כי בנסיבות העניין אין די באסדרה באמצעות רישום במרשם כדי לקיים אחד או יותר מהשיקולים של שמירה על ביטחון המדינה או שלום הציבור, ניצול יעיל של משאב הנמצא במחסור וקידום התחרות, רשאי הוא, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, לקבוע –

(1)שירותי בזק נוספים שאספקתם דרך עיסוק תהיה טעונה רישיון לפי סעיף 4;

(2)נותני שירותי בזק נוספים שהשירותים שיספקו, כולם או מסוג שיקבע, יהיו טעונים רישיון לפי הסעיף האמור.

(ד)על אף האמור בסעיף קטן (א) ובלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), השר רשאי להורות בהחלטה מנומקת בכתב, בשל אחד או יותר מהשיקולים המנויים בסעיף קטן (ג), למי שרשום במרשם, שהשירותים שיספק, כולם או מסוג שיחליט, יהיו טעונים רישיון לפי סעיף 4.

(ה)לא יבצע אדם פעולת בזק במיתקן בזק קרקעי המחבר בין נקודה בישראל ובין נקודה מחוץ לישראל, למעט באזור יהודה והשומרון כהגדרתו בסעיף 14א, אלא אם כן בידו רישיון לכך לפי סעיף 4 ובהתאם לתנאי הרישיון.

(ו)המנהל יפרסם באתר האינטרנט של משרד התקשורת רשימה של שמות בעלי הרישיונות התקפים ויציין בה את סוג הרישיון ומספרו; הרשימה תעודכן בכל עת שבוטל רישיון, הותלה או הוגבל או אם ניתן רישיון חדש.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ״ב–1982⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring