Order1958The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 19 of צו המועצות המקומיות (מועצות אזוריות), תשי״ח–1958, הזכות להיבחר.
This section is in פרק רביעי: מועצה נבחרת / סימן א׳: בחירת מועצה
19. הזכות להיבחר
תיקון: תשנ״ז־2, תשס״א, תשע״ב, תשע״ב־2, תשע״ב־7, תשע״ח־7, תשפ״ג
(א)מי שנתקיימו בו הוראות סעיף קטן זה וכפוף להוראות סעיפים קטנים (א1), (א2) ו־(ב) זכאי להיכלל ברשימת מועמדים באזור ולהיבחר כחבר מועצה:
(1)שמו רשום בפנקס הבוחרים של אותו אזור;
(2)ביום הגשת מועמדותו הוא בן 21 שנים ומעלה;
(3)מקום מגוריו הקבוע, ביום הגשת מועמדותו, הוא בתחום אותו אזור;
(4)(נמחקה);
(5)(נמחקה);
(6)(נמחקה);
(7)הוא אינו מנוע מכך לפי סעיף 11 לחוק יסוד: השפיטה, סעיף 18 לחוק הדיינים, התשט״ו–1955, סעיף 15 לחוק הקאדים, התשכ״א–1961, או סעיף 21 לחוק בתי הדין הדתיים הדרוזיים, התשכ״ג–1962;
(8)(נמחקה);
(9)הוא לא הוכרז פסול דין לפי סעיף 8 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ״ב–1962;
(10)הוא לא הוכרז פושט רגל לפי פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש״ם–1980, ואם ניתן לו צו שחרור החלטי לפי הפקודה האמורה או צו המבטל את ההכרזה משום שחובותיו שולמו במלואם – עברו שנתיים ממועד מתן תוקף לצו כאמור.
(א1)(בוטל).
(א2)מי שכיהן כמנהל הכללי של מועצה אזורית שלושים חודשים לפחות, אינו זכאי להיכלל ברשימת מועמדים ולהיבחר לחבר המועצה בבחירות שייערכו באותה מועצה אזורית במהלך כהונתו ובבחירות כאמור שייערכו בשנתיים שמיום סיום כהונתו.
(ב)אינו זכאי להיכלל ברשימת מועמדים ולהיבחר חבר המועצה מי שנידון בפסק דין סופי לעונש מאסר בפועל לתקופה העולה על שלושה חודשים וביום הגשת רשימת המועמדים טרם עברו שבע שנים מהיום שגמר לשאת את עונש המאסר בפועל, אלא אם כן קבע יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית כי אין עם העבירה שבה הורשע, בנסיבות הענין, משום קלון.
(ב1)בבדיקת התקיימות התנאי האמור בסעיף קטן (ב), רשאי מנהל הבחירות להסתייע ביועץ המשפטי של משרד הפנים או מי שהוא הסמיך לכך.
(ג)מועמד ברשימת מועמדים, שנידון למאסר כאמור בסעיף קטן (ב) ופסק הדין נהיה סופי אחרי הגשת רשימת המועמדים ולפני שהחל לכהן כחבר המועצה, דינו כדין מי שהתפטר מרשימת המועמדים שבה כלול שמו או מחברותו במועצה, לפי הענין, אלא אם כן קבע יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית שאין עם העבירה שבה הורשע, בנסיבות הענין, משום קלון.
(ד)קביעת יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית לפי סעיפים קטנים (ב) ו־(ג) לא תידרש אם קבע בית המשפט, לפי דין, כי יש עם העבירה, בנסיבות הענין, משום קלון.
(ה)בסעיף זה –
”מאסר בפועל“ – סך כל תקופות המאסר בפועל שעל הנידון לשאת ברצף אחד, אף אם הוטלו בגזרי דין שונים, לרבות מאסר על תנאי שהופעל;
”עבירה“ – על אחת מהעבירות שעליהן נידון לעונש של מאסר בפועל.
The text on this page is adapted from the entry צו המועצות המקומיות (מועצות אזוריות), תשי״ח–1958 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.