Skip to main content

Law1983

Section 6 of חוק איסור פרסומת והגבלת השיווק של מוצרי טבק ועישון, התשמ״ג–1983, הוראות לעניין פרסומת מותרת בעיתון מודפס.

6. הוראות לעניין פרסומת מותרת בעיתון מודפס

תיקון: תשע״ט, תשפ״ב

(יבוטל ביום 1.4.2029):

(א)לא יעשה אדם במהדורה אחת של עתון אחד, יותר מפרסומת מותרת אחת לפי סעיף 3(ב)(1).

(א1)(הוראת שעה מיום 1.4.2025 עד יום 31.3.2029): לא יעשה אדם פרסומת מותרת בעיתון מודפס לפי סעיף 3(ב)(1) אלא אם כן התקיימו כל אלה:

(1)פורסמה באתר האינטרנט של העיתון הודעה בדבר כלל השטחים שהוקדשו בעיתון לפרסומת מותרת במהלך 12 החודשים שתחילתם ביום 1 באפריל של שנת הכספים הקודמת לשנת פרסום ההודעה; ההודעה תפורסם בכל שנה, בסמוך לאחר יום 1 באפריל; לעניין עיתון שאין לו אתר אינטרנט, תפורסם ההודעה באותו עיתון;

(2)כלל השטחים שהוקדשו בעיתון לפרסומת מותרת, בתקופה שתחילתה ביום ה־1 בחודש שבו פורסמה ההודעה האחרונה כאמור בפסקה (1) וסופה במועד שבו הוא מבקש לעשות פרסומת מותרת, לא עולה על 75% מכלל השטחים שהוקדשו בעיתון לפרסומת מותרת כפי שפורסם בהודעה האחרונה כאמור בפסקה (1).

(ב)המנהל הכללי של משרד הבריאות יפרסם באתר האינטרנט של המשרד מודעה בדבר נזקי העישון שעל עיתון לפרסם לפי סעיף 3(ב)(1)(ב), ורשאי הוא לפרסם מודעות שונות, בין השאר לפי סוגי עיתונים, וכן ולעדכן מעת לעת מודעות שיפרסם לפי סעיף קטן זה.

ראו קביעת מודעה בדבר נזקי העישון שעל עיתון לפרסם מיום 3.3.2019 באתר משרד הבריאות.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק איסור פרסומת והגבלת השיווק של מוצרי טבק ועישון, התשמ״ג–1983⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring