Skip to main content

Ordinance1941

Section 8ו of פקודת הבנקאות, 1941, סמכויות מנהל מורשה.

8ו. סמכויות מנהל מורשה

תיקון: תשכ״ט, תשמ״א־2, תשפ״ו

(א)מנהל מורשה שנתמנה לפי סעיף 8ד(א)(2) ינהל את התאגיד הבנקאי לפי הוראות שיקבל מאת הנגיד, או מאת המפקח על הבנקים אם הסמיך אותו הנגיד לתת הוראות.

(ב)מנהל מורשה דינו כדין מנהל עסקים בתאגיד בנקאי, ובנוסף לכך חייבים כל מנהל עסקים שלא הושעה וכל עובד בתאגיד הבנקאי למלא אחר הוראותיו.

(ג)בנוסף לאמור בסעיפים קטנים (א) ו־(ב) ימלא המנהל המורשה את תפקידי הדירקטוריון של התאגיד הבנקאי וועדותיו ויהיו לו, בכפוף לאמור בסעיף 8ח(ה) כל הסמכויות שהוענקו והתפקידים שהוטלו על הדירקטוריון ועל חבריו בתזכיר ההתאגדות של התאגיד הבנקאי ובתקנותיו.

(ד)התאגיד הבנקאי ישלם למנהל המורשה משכורת כפי שיקבע הנגיד.

(ה)המנהל המורשה מוסמך, לאחר התייעצות בועדת ההנהלה ובאישור הנגיד, להעביר לאחר את נכסיו והתחייבויותיו של התאגיד הבנקאי, כולם או מקצתם, לרבות באמצעות מכירת אמצעי השליטה בו.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨פקודת הבנקאות, 1941⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring