Skip to main content

Law2005

Section 5 of חוק הספנות (כלי שיט זר בשליטה של גורם ישראלי), תשס״ה–2005, סמכויות הממונה על הרישום.

5. סמכויות הממונה על הרישום

(א)היה לממונה על הרישום יסוד סביר להניח כי גורם ישראלי הוא בעל שליטה בכלי שיט זר, ואותו גורם ישראלי לא מסר הודעה על שליטה, רשאי הממונה על הרישום לדרוש מהגורם הישראלי האמור הסבר בקשר למידע שבידו בענין השליטה בכלי השיט הזר, וכן להורות לו על מסירת פרטים, מסמכים או תעודות כאמור בסעיף 4(ב).

(ב)נוכח הממונה על הרישום, לאחר קבלת הסבר כאמור בסעיף קטן (א) או בדרך אחרת, כי גורם ישראלי הוא בעל שליטה בכלי שיט זר, רשאי הוא לרשום את כלי השיט הזר בפנקס הרישום לאחר שנתן לאותו גורם ישראלי הזדמנות להשמיע את טענותיו.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק הספנות (כלי שיט זר בשליטה של גורם ישראלי), תשס״ה–2005⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring