OrdinanceThe binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 3 of פקודת הפטנטים וסימני האמצאה, פנקס רישום של פטנטים וסימני אמצאה.
This section is in חלק א׳ – הקדמה
3. פנקס רישום של פטנטים וסימני אמצאה
תיקון: [1934], תש״ח
(1)יש לנהל עפ״י פקודה זו פנקס פטנטים ופנקס סימני אמצאה ופנקסים אלה יהיו שמורים בבתי המשפט בירושלים או במקום אחר שיקבע שר המשפטים בצו מזמן לזמן.
הנציב העליון קבע כי פנקס פטנטים ופנקס סימני אמצאה ישמרו במשרדו של רשם הפטנטים וסימני האמצאה בירושלים (ע״ר 1942, תוס׳ 2, עמ׳ 796).
(2)פנקס הפטנטים יכיל את שמותיהם ואת כתובותיהם של בעלי הפטנטים ושל האנשים הרשומים כבעלי פטנטים בהתאם להוראות הסעיפים 25 ו־54, והודעות בדבר העברתם של פטנטים, רשיונות לפטנטים, תיקונם של פטנטים וביטולם וענינים אחרים, ככל אשר יקבע.
(3)פנקס סימני האמצאה יכיל את שמותיהם וכתובותיהם של בעלי האמצאה הרשומים, הודעות העברה בדבר העברתם של סימני אמצאה, רשיונות לסימני אמצאה, ביטול רישומם של סימני אמצאה ובדבר ענינים אחרים, ככל אשר יקבע.
(4)שר המשפטים ימנה רשם פטנטים וסימני אמצאה (הנקרא בפקודה זו ”הרושם“) ועל ידו יעזרו פקידים ולבלרים ככל אשר יקבע הרושם מזמן לזמן, בהסכמת שר המשפטים.
(5)במקום שאין הוכחה המעידה את ההפך, ישמשו פנקס הפטנטים ופנקס סימני האמצאה ראיה לכל הענינים שפקודה זו מחייבת או מתירה רישומם באותם פנקסים.
The text on this page is adapted from the entry פקודת הפטנטים וסימני האמצאה in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.