Skip to main content

Ordinance1980

Section 55 of פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש״ם–1980, סמכות לבטל הכרזה.

This text is no longer in force.

The source says: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש״ם–1980, בוטלה (למעט סעיף 97 לפקודה) ביום תחילתו של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע״ח–2018;

This section is in פרק ב׳: הליכים בפשיטת רגל / סימן ד׳: הכרזת פשיטת רגל

55. סמכות לבטל הכרזה

תיקון: תשמ״ג, תשנ״ו [29]

(א)ראה בית המשפט שחייב פלוני לא היה צריך להיות מוכרז פושט רגל, או הוכח להנחת דעתו שחובותיו של פושט הרגל נפרעו במלואם, רשאי הוא בצו, לפי בקשתו של כל אדם מעונין, לבטל את ההכרזה, והביטול יפורסם בהקדם ברשומות ובעתון יומי.

(ב)בית המשפט רשאי לבטל את ההכרזה על פשיטת רגל אם נוכח כי החייב ניצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל; אין בביטול ההכרזה כדי להסיר מפושט הרגל פסלות על פי דין הנובעת מן ההכרזה, אלא אם כן החליט בית המשפט להסירה.

(ג)לענין סעיף זה –

(1)ויתור מותנה על חוב שנתבע בפשיטת רגל לא ייראה כפרעון מלא של החוב;

(2)חוב שחלק עליו החייב יראוהו כנפרע במלואו, אם נתן החייב התחייבות, בסכום ובערובה שאישרם בית המשפט, לשלם את הסכום שייפסק במשפט על פרעון החוב או הנוגע לו ואת הוצאות המשפט;

(3)חוב המגיע לנושה שאי אפשר למצאו או לזהותו יראוהו כנפרע אם שולם במלואו לקופת בית המשפט.

(ד)ביטולה של הכרזת פשיטת רגל לא יפגע בתקפם של שום מכר והעברה או תשלום כשורה או בתקפו של מעשה לשם כך, שביצעו הכונס הרשמי, הנאמן או אדם אחר מכוחם, או בית המשפט ואולם נכסי החייב יוקנו לאדם שימנה בית המשפט, ואם לא מינה – יחזרו להיות קנינו של החייב כמידת זכותו או זיקתו בהם ובכפוף לתנאים שימצא בית המשפט לקבוע בצו.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש״ם–1980⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring