Law2014The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 34 of חוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים (הוראת שעה), התשע״ד–2014, הוראת שעה והוראות מעבר.
This section is in פרק ד׳: הוראות שונות
34. הוראת שעה והוראות מעבר
תיקון: תשע״ה, ק״ת תשע״ח, תשפ״א, ק״ת תשפ״ה, תשפ״ו
(א)חוק זה יחול על תכנית מועדפת לדיור שהוגשה לוועדה ונקלטה בה בהתאם להוראות סעיף 10(ב), בתקופה של ארבע שנים מיום תחילתו של חוק זה (החוק פורסם ביום 7.8.2014).
(ב)שר האוצר ושר הפנים רשאים יחד, בצו, לאחר המלצת ועדת הפנים והגנת הסביבה ובאישור הכנסת, להאריך את התקופה האמורה בסעיף קטן (א) בשתי תקופות נוספות של שנה כל אחת, ולעניין תקופות אלה יחול חוק זה על תכנית מועדפת לדיור שהופקדה במהלכן בהתאם להוראות סעיף 13.
(ג)חוק זה כנוסחו בתיקון מס׳ 7 יחול על תכנית מועדפת שהוגשה לוועדה ונקלטה בה בהתאם להוראות סעיף 10(ב), בתקופה של שש שנים מיום תחילתו של תיקון מס׳ 7 (ביום 8.8.2021).
(ד)(בוטל).
(ה)הוראות חוק זה כנוסחו ערב תחילתו של תיקון מס׳ 7 ימשיכו לחול על תכנית מועדפת לדיור שהופקדה עד יום כ״ד בסיוון התש״ף (16 ביוני 2020).
(ו)החליטה הממשלה להכריז על מתחם מועדף לדיור עד יום כ״ד בסיוון התש״ף (16 ביוני 2020) לפי סעיף 3, יראו את אותה החלטה כהכרזה שניתנה לפי סעיף 3 כנוסחו מיום תחילתו של תיקון מס׳ 7 או לאחריו, אולם היא לא תבוא במניין ההכרזות לעניין סעיף 3(ב1)(2) או (ב3)(2).
(ז)תכנית מועדפת לדיור שתוגש מיום תחילתו של תיקון מס׳ 7 ואילך, לגבי מתחם שהוחלט להכריז עליו כאמור בסעיף קטן (ו), לפי סעיף 3(א)(1) או (4) כנוסחו ערב תחילתו של תיקון מס׳ 7, תכלול הקמה של 1,050 יחידות דיור לפחות.
(ח)החלטה על הכרזה לפי סעיף קטן (ו) תעמוד בתוקפה גם אם אינה עומדת בהוראות סעיף 3(ב3)(1); ואולם שטח המשבצת שנכלל בהכרזה כאמור יבוא בחשבון בחישוב לעניין סעיף 3(ב3)(1)(א) בהכרזה נוספת לפי סעיף 3(א) או 3א(א) החלה באותו יישוב חקלאי שתינתן מיום תחילתו של תיקון מס׳ 7 או לאחריו.
The text on this page is adapted from the entry חוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים (הוראת שעה), התשע״ד–2014 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.