Skip to main content

Law2016

Section 18 of חוק נציבות תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, התשע״ו–2016, הפסקת הבירור.

This section is in פרק ג׳: בירור תלונות

18. הפסקת הבירור

(א)הנציב יפסיק את בירור התלונה אם נוכח שהתקיימה עילה מהעילות המצדיקות שלא לפתוח בבירור התלונה לפי חוק זה.

(ב)הנציב רשאי להפסיק את בירור התלונה אם נוכח שהתקיים אחד מאלה:

(1)עניין התלונה בא על תיקונו;

(2)המתלונן ביטל את תלונתו;

(3)התלונה מתייחסת לגורם שחדל להיות מייצג המדינה בערכאות.

(ג)טען הנילון כי יכולתו להתגונן מפני התלונה נפגעת באופן משמעותי בשל כך שמידע הדרוש לצורך הגנתו הוא מידע שהעברו לנציב עלולה לפגוע פגיעה ניכרת באינטרסים ציבוריים חיוניים, ומצא היועץ המשפטי לממשלה כי טענתו מוצדקת, רשאי הוא להודיע על הפסקת בירור התלונה, והנציב יפסיק את בירורה.

(ד)הפסיק הנציב את בירור התלונה כאמור בסעיף זה, יודיע על כך בכתב למתלונן, לנילון ולממונה עליו, בצירוף נימוקיו, והעתק ההודעה יימסר לשר וליועץ המשפטי לממשלה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק נציבות תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, התשע״ו–2016⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring