Skip to main content

Order1967

Section 8א of צו בדבר נכסים נטושים (רכוש הפרט) (אזור הגדה המערבית) (מס׳ 58), תשכ״ז–1967, תשלום מיסים על־ידי הממונה.

8א. תשלום מיסים על־ידי הממונה

תיקון: 283

(א)כאשר ההכנסות בשנת כספים, הנובעות מנכס נטוש שהוקנה לממונה, אינן עולות על ההוצאות שהוצאו להחזקתו, יהיה הממונה, כל עוד הנכס מוקנה, פטור מלשלם בגין הנכס הנטוש, כל מס, ארנונה או תשלום חובה, המוטל על־פי דין או תחיקת בטחון, על הבעלים, המחזיק או המנהל של נכס כאמור (להלן – תשלומי חובה).

(ב)בכל מקרה אחר לא יעלה סך תשלומי החובה שייגבו מן הממונה על ההפרש שבין ההכנסות ובין ההוצאות כאמור בסעיף קטן (א).

(ג)היו מוטלים על נכס יותר מתשלום חובה אחד, ייגבו תשלומי החובה כאמור בסעיף קטן (ב) באופן יחסי לשיעור התשלום שנקבע בדין או בתחיקת בטחון לגבי כל תשלום חובה.

(ד)תעודה בחתימת הממונה המפרטת את ההכנסות הנובעות מהנכס לעומת ההוצאות שהיו בנכס בשנת כספים, תשמש ראיה לכאורה על האמור בה לעניין צו זה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨צו בדבר נכסים נטושים (רכוש הפרט) (אזור הגדה המערבית) (מס׳ 58), תשכ״ז–1967⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring