Law2018The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 261 of חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע״ח–2018, אסיפת נושים ראשונה.
This section is in חלק ה׳: מעמד הנושים וזכויותיהם
261. אסיפת נושים ראשונה
(א)בהליכי חדלות פירעון של תאגיד יכנס הנאמן אסיפה ראשונה של הנושים בתוך 30 ימים מיום מתן הצו לפתיחת הליכים או במועד אחר שיורה בית המשפט, אלא אם כן החליט בית המשפט או הממונה כי בנסיבות העניין אין בכינוס אסיפה כאמור תועלת לניהול ההליכים.
(ב)בהליכי חדלות פירעון של יחיד רשאי הנאמן לכנס אסיפה ראשונה של הנושים אם סבר כי יש בכך תועלת לניהול ההליכים.
(ג)הנאמן יכין, עד שבעה ימים לפני מועד כינוס האסיפה הראשונה, דוח ראשוני לעניין מצבו הכלכלי של החייב ולעניין הפעולות שנקט הנאמן עד למועד כינוס האסיפה; הדוח יועמד לעיון הנושים בדרך שיקבע הממונה.
(ד)באסיפה הראשונה יחליטו הנושים על היקף מעורבותם בהליכי חדלות הפירעון.
The text on this page is adapted from the entry חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע״ח–2018 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.