Skip to main content

Law2018

Section 7א of חוק התקנת מצלמות לשם הגנה על פעוטות במעונות יום לפעוטות, התשע״ט–2018, צפייה בזמן אמת.

This section is in פרק ג׳: צפייה ושימוש בצילומים

7א. צפייה בזמן אמת

תיקון: תשפ״ה

(א)על אף האמור בסעיף 7(א), מפעיל מעון יום לפעוטות, למעט מעון יום שיקומי, רשאי לאפשר להורה של פעוט הרשום במעון, ולו בלבד, צפייה בזמן אמת בצילומים לפי חוק זה, בהתקיים כל אלה:

(1)הוא הודיע להורהו של פעוט שביקש לרשום אותו למעון, במעמד הרישום, על כוונתו לאפשר צפייה בזמן אמת בשנת הלימודים שאליה נרשם הפעוט;

(2)הוא הודיע על החלטתו כאמור בפסקה (1) לעובד המעון ולמועמד לעבודה במעון, במועד הרישום המוקדם ביותר למעון ו־60 ימים לפחות לפני תחילת הפעלת הצפייה בזמן אמת;

(3)הוא יידע את הורי הפעוטות הרשומים במעון, בכתב ובעל פה, בדבר האיסורים החלים לעניין צפייה בזמן אמת כאמור בסעיף קטן (ד);

(4)הוא מילא אחר חובת היידוע בדבר הפעלת מצלמות לפי הוראות סעיף 4(ה).

(ב) (1)מפעיל מעון יום לפעוטות שאפשר צפייה בזמן אמת ידאג לקיומם של מנגנונים נאותים לאבטחת המידע ולהגנת הסייבר של מערכת המצלמות בדרך שתבטיח כי הצפייה בזמן אמת תהיה בהתאם להוראות חוק זה וכי מערכת המצלמות תהיה מוגנת מפני דליפה או פריצה והצילומים יהיו מוגנים מפני מחיקה, שינוי או העתקה בלא רשות כדין.

(2)מנגנונים כאמור בפסקה (1) יכללו, בין השאר, הזדהות חזקה לשם גישה למערכת, לרבות באמצעות סיסמה חזקה ומורכבת שתוקפה יהיה מוגבל בזמן ואמצעי זיהוי נוסף שיבטיח גישה של המורשים בלבד למערכת, סיסמאות משתנות, ניהול משתמשים תוך הגדרת זמן תוקף למשתמש, תווך מאובטח לחיבור, בקרה על אופן השימוש בהרשאה וניטור לאיתור תקיפות סייבר; בפסקה זו, ”הזדהות חזקה“ – זיהוי המשתמש באמצעות אימות על ידי שני גורמים מסוגים שונים לפחות, בלתי תלויים, ברצף כרונולוגי.

(ג)מפעיל מעון יום לפעוטות שאפשר צפייה בזמן אמת לאחר סיום מועד הרישום למעון, יעשה זאת בהתאם להוראות סעיף קטן (ב) ובכפוף לכל אלה:

(1)הוא הודיע, בכתב ובעל פה, להורי הפעוטות השוהים במעון על כוונתו להפעיל צפייה בזמן אמת, 60 ימים לפחות לפני המועד המתוכנן להפעלת הצפייה בזמן אמת, וקיבל לכך את הסכמתם של כלל הורי הפעוטות השוהים במעון, בכתב; הורה שהביע את הסכמתו כאמור יוכל לחזור בו מהסכמתו, בכתב, בתוך 30 ימים מיום מתן ההסכמה;

(2)הוא הודיע, בכתב ובעל פה, לעובד המעון ולמועמד לעבודה במעון על כוונתו לאפשר צפייה בזמן אמת בכפוף להסכמת כלל הורי הפעוטות השוהים במעון, 60 ימים לפחות לפני פנייתו להורים כאמור בפסקה (1);

(3)הוא מילא אחר הוראות פסקאות (3) ו־(4) שבסעיף קטן (א).

(ד)הורה שהתאפשרה לו צפייה בזמן אמת לפי חוק זה יפעל בהתאם להוראות חוק זה, לרבות הוראות מנהל המערכת לעניין אבטחת המידע והגנת הסייבר, ובכלל זה לא יעביר את הסיסמה שקיבל לאחר, לא יעתיק צילומים, לא יפרסם צילומים או מידע שהתגלה לו מהם ולא יאפשר לאדם אחר לצפות בצילומים, במישרין או בעקיפין, למעט למי שיש לו הרשאה לצפות בצילומים לפי סעיף זה; על מנהל המערכת יחולו ההוראות החלות על הורי הפעוטות במעון לפי סעיף קטן זה.

(ה)הורה שניתנה לו גישה לצפייה בזמן אמת לפי חוק זה באמצעות מכשיר מוכר מראש, והגישה לאותו מכשיר לא נמצאת עוד בשליטתו הבלעדית, יודיע על כך למפעיל מעון היום לפעוטות, ומפעיל המעון יעדכן את מנהל המערכת על כך, לשם חסימת הגישה כאמור.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק התקנת מצלמות לשם הגנה על פעוטות במעונות יום לפעוטות, התשע״ט–2018⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring