Skip to main content

Law1996

Section 2 of חוק לגילוי נגיפי איידס בקטינים, התשנ״ו–1996, הודעת תוצאות הבדיקה.

2. הודעת תוצאות הבדיקה

תיקון: תשע״א

(א)תוצאה שלילית של בדיקה לגילוי נגיפי איידס תימסר לקטין בידי אחד מאלה: רופא, אחות או עובד סוציאלי, ובלבד שעברו הכשרה לענין זה.

(ב) (1)תוצאה חיובית של בדיקה לגילוי נגיפי איידס תימסר לקטין בידי צוות ובנוכחות עובד סוציאלי שמונה לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה), התש״ך–1960 (להלן – עובד סוציאלי לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה));

(2)הצוות והעובד הסוציאלי לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה) ידונו עם הקטין בדבר האפשרות למסור את תוצאת הבדיקה לנציגו; הסכים הקטין, יזמין הצוות את נציגו וימסור לו את תוצאת הבדיקה וכן ידריך את הקטין ואת נציגו לענין דרכי פעולה ודרכי טיפול בקטין; התנגד הקטין, ידריך הצוות את הקטין בלבד.

(ג)ראה אדם הפועל לפי חוק זה כי קיים חשש לטובתו של קטין, שקיבל הודעת תוצאה שלילית על פי סעיף קטן (א), יודיע על כך לצוות; נוכח הצוות כי קיים חשש ממשי כאמור, ימסור על כך הודעה לעובד הסוציאלי לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה).

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק לגילוי נגיפי איידס בקטינים, התשנ״ו–1996⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring