Skip to main content

Directives2015

Section 8 of הוראות הבחירות (דרכי תעמולה) (סדרי הדין בבקשות ועררים), התשע״ה–2015, עיון בעתירה.

8. עיון בעתירה

עתירה שהתקבלה לרישום תובא, בהקדם האפשרי, לעיון היושב ראש המוסמך לדון בה, והוא רשאי –

(1)למחוק או לדחות עתירה – כולה או מקצתה – על הסף, על פי כתב העתירה בלבד או לאחר שקיבל כתב תשובה, אם לכאורה אינה מגלה עילה למתן צו.

(2)להורות לעותר להגיש תצהיר משלים או הודעה משלימה בעניינים שהורה, או להגיש נוסח מתוקן של העתירה באופן שהורה;

(3)להורות שמשיב יגיש כתב תשובה לפי סעיף 9 (להלן – כתב תשובה), ורשאי הוא להגדיר את העניינים הטעונים תשובה;

(4)להורות כי יתקיים דיון בעתירה במעמד הצדדים (להלן – דיון מוקדם), ומשעשה כן, יגישו המשיבים עיקרי טיעון לעתירה או לעניינים שהורה (להלן – עיקרי הטיעון); עיקרי הטיעון יוגשו למזכירות הוועדה ויומצאו לשאר בעלי הדין במועד שהחליט עליו היושב ראש; לא הוחלט על מועד, יוגשו עיקרי הטיעון למזכירות הוועדה ויומצאו לשאר בעלי הדין לא יאוחר מארבעה ימים לפני מועד הדיון.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨הוראות הבחירות (דרכי תעמולה) (סדרי הדין בבקשות ועררים), התשע״ה–2015⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring