Skip to main content

Order1989

Section 5 of צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (תשלומים בעד גז המסופק במערכת מרכזית), התשמ״ט–1989, הפסקה אספקה בגלל אי תשלום החשבון.

This text is no longer in force.

The source says: צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (תשלומים בעד גז המסופק במערכת מרכזית), התשמ״ט–1989, בוטל ביום 2.8.2024;

5. הפסקה אספקה בגלל אי תשלום החשבון

(א)ספק רשאי להפסיק את אספקת הגז אם לא שילם צרכן את החשבון שנשלח למענו, עד ליום ה־45 לאחר משלוחו, ובלבד שהספק הודיע לצרכן בכתב, 7 ימים לפחות לפני ההפסקה, על כוונתו לפעול בדרך זו.

(ב)הודעה על הפסקת אספקה של גז תימסר במעונו של הצרכן; נמסרה הודעה כאמור, רשאי הספק לחייב את הצרכן בסכום של 2.5 שקלים חדשים בעדה ובלבד שנמסרה 20 ימים לפחות לאחר משלוח החשבון לצרכן.

(ג)גבה הספק את החשבון במעונו של הצרכן במועד שבו היה זכאי להפסיק את האספקה וטרם שביצע את ההפסקה, רשאי הוא לחייב את הצרכן בסכום נוסף של 20 שקלים חדשים.

(ד)ספק רשאי לסרב לחדש אספקה שהופסקה לפי סעיף זה עד שהצרכן ישלם את החשבון, את דמי הפיגורים שהצטברו עליו ואת הסכום שהצרכן חייב בו לפי סעיפים קטנים (ב) ו־(ה).

(ה)בעד חידוש אספקה שהופסקה לפי סעיף זה, רשאי ספק לגבות מצרכן סכום של 25 שקלים חדשים.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (תשלומים בעד גז המסופק במערכת מרכזית), התשמ״ט–1989⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring