Skip to main content

Regulations1957

Section 11 of תקנות הארכיונים (תנאים לאישור ארכיונים ציבוריים והסדרים לניהולם), התשי״ח–1957, אי־קיום הוראות.

11. אי־קיום הוראות

תיקון: תשמ״ב

(א)מצא הגנז שלא קוימו הוראות תקנות אלה, או שלא נתקיימו התנאים המהווים בסיס לאישור הארכיון כארכיון ציבורי, חייב הוא, לאחר התייעצות במועצת הארכיונים העליונה, למסור על כך דין וחשבון לממשלה; לאחר קבלת הדין וחשבון רשאית הממשלה לבטל את האישור.

(ב)ביטלה הממשלה את האישור של הארכיון כארכיון ציבורי, יועבר החומר הארכיוני שבו לגנזך או לארכיון ציבורי אחר; הוראה זו לא תחול על חומר שהופקד בארכיון לפני אישורו כארכיון ציבורי, אלא אם מצא הגנז, לגבי חומר פלוני, שמבחינה ארכיונית מקצועית אין להפריד בינו לבין החומר שהופקד בו לאחר מכן.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות הארכיונים (תנאים לאישור ארכיונים ציבוריים והסדרים לניהולם), התשי״ח–1957⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring