Skip to main content

Law1985

Section 3 of חוק יציבות מחירים במצרכים ובשירותים (הוראת שעה), התשמ״ו–1985, איסור העלאת מחיר ומכירה במחיר מופקע.

This text is no longer in force.

The source says: חוק יציבות מחירים במצרכים ובשירותים (הוראת שעה), התשמ״ו–1985 פקע ביום י״א בניסן התשנ״ו (31 במרס 1996) והוחלף בחוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ״ו–1996.

This section is in פרק ב׳: יציבות מחירים

3. איסור העלאת מחיר ומכירה במחיר מופקע

(א)בתקופת תקפו של חוק זה לא ימכור אדם במהלך עסקו מצרך ולא יעשה במהלך עסקו שירות במחיר העולה על המחיר הקובע.

(ב)מוכר אדם במהלך עסקו מצרך על פי חוזה מתמשך לאספקה לשיעורין של כמויות ממנו, או עושה אדם שירות במהלך עסקו על פי חוזה למתן שירות מתמשך או חוזר ונשנה, לא יעלה מחירו של המצרך או השירות, שיש לספק או שסופקו למעשה בתקופת תקפו של חוק זה, על המחיר הקובע, אף אם החוזה נכרת לפני תחילתו של חוק זה.

(ג)בתקופת תקפו של חוק זה לא יעשה אדם במהלך עסקו שירות ששכרו מחושב כשיעור מערכו של נושא העסקה, בשיעור העולה על השיעור שעל פיו חישב את שכרו במועד הקובע, ואם נושא העסקה – למעט עסקה של קניה או מכירה של מטבע חוץ – נקוב במטבע חוץ, יחושב שכר השירות לפי השער היציג שפרסם בנק ישראל לאותו מטבע במועד הקובע.

(ד)היה מקובל סמוך לפני המועד הקובע מתן הנחה ממחיר מצרך או שירות, דרך כלל, בתנאים מסויימים או במקרים מסויימים, לא ימכור אדם מצרך ולא יעשה שירות, באותם מקרים, במחיר העולה על המחיר לאחר מתן ההנחה כאמור; הוראה זו לא תחול על מכירה מיוחדת.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק יציבות מחירים במצרכים ובשירותים (הוראת שעה), התשמ״ו–1985⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring