Skip to main content

Regulations2021

Section 2 of תקנות משק החשמל (קידום התחרות במקטע הייצור) (הוראת שעה), התשפ״ב–2021, סייגים למתן זכות.

2. סייגים למתן זכות

(א)הרשות לא תיתן לאדם זכות ליחידת ייצור אשר נדרשת לקבלת הזכות, ולא תיתן לאדם אישור לפי סעיפים 12 או 13 לחוק, לגבי יחידת ייצור כאמור, אם מתקיים אחד מאלה:

(1)לאחר מתן הזכות או האישור האדם יהיה מחזיק בזכויות או בהתחייבויות לחיבור בעבור יחידות לייצור חשמל באמצעות גז טבעי שסך הספקן המותקן עולה על 20 אחוזים מההספק המותקן המתוכנן לסוג זה של יחידות ייצור;

(2)לאחר מתן הזכות או האישור האדם יהיה מחזיק בזכויות או בהתחייבויות לחיבור ביותר מיחידת ייצור בטכנולוגיית אגירה שאובה אחת;

(3)לאחר מתן הזכות או האישור האדם יהיה מחזיק בזכויות או בהתחייבויות לחיבור ביחידות לייצור חשמל מאנרגיית רוח שסך הספקן המותקן עולה על 60 אחוזים מההספק המותקן המתוכנן לסוג זה של יחידות ייצור.

(ב)לצורך חישוב ההחזקות בזכויות או בהתחייבויות לחיבור בתקנת משנה (א), יראו באדם כמחזיק בזכות או בהתחייבות לחיבור לגבי מלוא ההספק המותקן של הזכות או ההתחייבות לחיבור.

(ג)על אף האמור בתקנת משנה (א), הרשות תהיה רשאית לתת זכות כאמור או אישור כאמור, מנימוקים מיוחדים שיירשמו, לאחר היוועצות עם רשות התחרות, ובלבד שסברה כי קיימת תועלת למשק החשמל ממתן הזכות.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות משק החשמל (קידום התחרות במקטע הייצור) (הוראת שעה), התשפ״ב–2021⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring