Skip to main content

Law1950

Section 13 of חוק לעידוד השקעות הון, תש״י–1950, הכנסת מומחה מאושר.

This section is in פרק שלישי: הנחות ממס הכנסה

13. הכנסת מומחה מאושר

תיקון: תשי״ט

שיעור המס המוטל על הכנסה של מומחה מאושר, החייבת במס לפי סעיף 5(1)(ב) לפקודת מס הכנסה, 1947, יהיה 25 אגורות על כל לירה של הכנסה זו במשך שלוש שנות שומה מראשית שנת השומה שבה יהא אותו מומחה עשוי להתחייב לראשונה במס על הכנסתו האמורה.

היתה למומחה מאושר, בשנה שקדמה לכל שנת שומה, הכנסה אחרת העשויה להיות חייבת במס, תיעשה השומה על ההכנסה החייבת במס לפי סעיף 5(1)(ב) לפקודת מס הכנסה, 1947, בנפרד מן השומה של ההכנסה האחרת, כאילו היו אלה הכנסות של שני יחידים.

”מומחה מאושר“ פירושו – תושב חוץ שהוזמן באישור המנהל, לשמש מומחה במפעל של תעשיה, חקלאות, בנייה, תחבורה או בכל ענף משקי אחר העשוי לסייע בהשגת מטרה מן המטרות המפורשות בהגדרת המונח ”מרכז ההשקעות“ בסעיף 1.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק לעידוד השקעות הון, תש״י–1950⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring