Skip to main content

Rules1976

Section 8א of כללי המים (השימוש במים באזור קיצוב), תשל״ו–1976, הקטנת כמויות מים מוקצות עקב תנאים הידרולוגיים ואקלימיים.

This section is in פרק א׳: הוראות כלליות

8א. הקטנת כמויות מים מוקצות עקב תנאים הידרולוגיים ואקלימיים

תיקון: תשמ״ו, תשס״ז־3, תשס״ט

(1)מצא מנהל הרשות הממשלתית כי התנאים ההידרולוגיים והאקלימיים, מצב מאגרי המים הרב שנתיים, או אפשרויות ההפקה וההספקה מחייבים הקטנת כמויות המים המוקצות על פי כללים אלה, רשאי הוא להקטין את כמויות המים המוקצות כאמור, לכל מטרות המים או למקצתן, לתקופה או לאורך זמן.

(2)בהקטנת כמויות המים המוקצות, כאמור בסעיף קטן (1), יביא מנהל הרשות הממשלתית בחשבון את התפתחותו המשקית של הצרכן, את כמות המים שהוקצתה לו לפני ההקטנה, לרבות מים באיכות ירודה, או מים שאינם זמינים תמיד, שהוא מנצל, כמשמעותם בסעיף 5, בין אם מים אלה כלולים בכמות המים שהוקצתה לצרכן ובין אם לאו.

(3)בהקטנת כמות המים המוקצית לישוב מתוכנן, יביא מנהל הרשות הממשלתית בחשבון את אמות המידה של התכנון המשקי הכולל, שנקבע לאותו ישוב ויתחשב לשם כך בהמלצות המרכז לתכנון שבמשרד החקלאות, הנוגעות לענין.

(4)הקטנת כמויות מים מוקצות על פי סעיף זה, הנעשית בהיקף אזורי או ארצי, תפורסם כהצעת הסדר מפורטת, כמשמעותה בסעיף 38 לחוק ויחולו לגביה הוראות הסעיפים 37–40 לחוק.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨כללי המים (השימוש במים באזור קיצוב), תשל״ו–1976⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring