Rules1976The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 9 of כללי המים (השימוש במים באזור קיצוב), תשל״ו–1976, מים למטרת צורכי בית בספק של מים לצורכי בית.
This section is in פרק ב׳: השימוש במים למטרת צורכי בית
9. מים למטרת צורכי בית בספק של מים לצורכי בית
תיקון: תשמ״ב, תשמ״ז־3, תשמ״ח, תשנ״ד, תשנ״ה, תשס״א, תשס״ב, תשס״ז־3, תשס״ח־3, תשס״ט, תשע״א
(א)בסעיף זה, ”שנת רישוי“ – שנה שתחילתה ב־1 בינואר וסיומה ב־31 בדצמבר, למנין הלוח הגרגוריאני.
(ב)ספק של מים לצורכי בית רשאי לצרוך מים לצורכי בית לרבות גינות נוי, שירותים כלליים, מלאכה, מסחר ושימושים אחרים, שלא נזכרו במקום אחר בכללים אלה (להלן – למטרת צורכי בית), על פי צרכיו.
(ג)מנהל הרשות הממשלתית רשאי, אם ראה צורך לעשות כן עקב תנאים הידרולוגיים, מצב מאגרי המים או אפשרויות ההפקה וההספקה, להגביל ברשיון ההפקה את כמות המים שספק של מים לצורכי בית יורשה להפיק ממקור מים מסויים למטרת צורכי בית.
(ג1)מנהל הרשות הממשלתית רשאי לקבוע ברישיון הפקה של ספק, הרוכש מים לצורך אספקה לאחרים, כמות מים למטרת צורכי בית, המשקפת את הצריכה הצפויה למטרה זו; קבע מנהל הרשות הממשלתית כמות כאמור, תשמש הכמות לצורך חיוב בתעריפי מים; קביעת כמות לפי סעיף קטן זה לא תפגע באפשרות של הספק האמור לצרוך מים כאמור בסעיף קטן (ב).
(ד)(בוטל).
(ה)(בוטל).
(ו)הוגבלה ברשיון ההפקה כמות המים שספק של מים לצורכי בית רשאי להפיק ממקור מים מסוים למטרת צורכי בית, כאמור בסעיף קטן (ג), יחולו לגבי מקור המים האמור הוראות תקנות התשלום המיוחד.
(ז)למרות האמור בסעיף זה, רשאי מנהל הרשות הממשלתית לקבוע לספק של מים לצורכי בית ברשיון הפקה כמות מים מוקצית למטרת צורכי בית אם מצא, כי הספק של מים לצורכי בית אינו משתמש במים למטרת צורכי בית ביעילות ובחסכון; כן רשאי מנהל הרשות הממשלתית לעשות כן, אם התנאים ההידרולוגיים, מצב מאגרי המים או אפשרויות ההפקה וההספקה מאלצים אותו לעשות זאת.
The text on this page is adapted from the entry כללי המים (השימוש במים באזור קיצוב), תשל״ו–1976 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.