Skip to main content

Order2022

Section 3 of צו היבוא והיצוא (קבוצות יבוא), התשפ״ב–2022, קביעה על שינוי שיוך תקן רשמי.

3. קביעה על שינוי שיוך תקן רשמי

(א)בטרם קביעה על שינוי שיוך תקן רשמי יפרסם הממונה על התקינה הודעה על הכוונה לקבוע את שינוי השיוך באתר האינטרנט של המשרד; הודעה כאמור תפורסם עד 30 ימים לפני פרסום הקביעה על שינוי השיוך בתוספת המתאימה, אלא אם כן החליט השר כי ההודעה על הכוונה לקבוע את שינוי השיוך של תקן מסוים תהיה לתקופה קצרה יותר, בשל צורך חיוני לשינוי מהיר או דחיפות רבה, לפי העניין, ובלבד שתקופה זו לא תפחת מ־14 ימים.

(ב)הממונה על התקינה יודיע על פרסום ההודעה כאמור בתקנת משנה (א) לשר הממונה כמשמעותו בסעיף 8(ד) לחוק התקנים, וליבואנים הרשומים; נוסף על האמור, הממונה על התקינה יודיע לפי תקנת משנה זו גם לגופים המפורטים להלן, ובלבד שאותם גופים הודיעו לממונה על נציג מטעמם שיהיה מוסמך לקבל את ההודעה:

(1)איגוד לשכות המסחר;

(2)התאחדות התעשיינים בישראל;

(3)ארגוני הצרכנים כהגדרתם בסעיף 31(ג) לחוק הגנת הצרכן, התשמ״א–1981.

(ג)שינוי שיוך של תקן רשמי ייכנס לתוקף בתום 30 ימים מיום פרסום הקביעה על שינוי השיוך בתוספת המתאימה לפי סעיף 2(א), אלא אם כן החליט השר כי שינוי השיוך ייכנס לתוקף במועד מאוחר יותר או מוקדם יותר, בשל צורך בתקופת היערכות ארוכה יותר או בשל צורך חיוני לשינוי מהיר או דחיפות רבה, לפי העניין.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨צו היבוא והיצוא (קבוצות יבוא), התשפ״ב–2022⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring