Regulations1955The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 21 of תקנות רואי חשבון, תשט״ז–1955, מאמן למתמחה.
This section is in פרק שלישי: התמחות
21. מאמן למתמחה
תיקון: תשמ״ד־2, תשמ״ט־2, תשנ״ב־2, תשס״ח, תשע״ט־2, תשפ״ג
(א)כל אחד מהמנויים להלן מוסמך לאמן מתמחים (להלן – מאמן):
(1)רואה חשבון עצמאי העוסק ברציפות בראיית חשבון שלוש שנים לפחות;
(2)רואה חשבון שכיר העוסק ברציפות בראיית חשבון שלוש שנים לפחות והעובד אצל רואה חשבון עצמאי, ושהמועצה או היושב ראש או מי שמינה לעניין זה, הרשו אותו לשמש מאמן;
(3)רואה חשבון שכיר העוסק ברציפות בראיית חשבון חמש שנים לפחות והעובד במוסד ציבורי או במפעל עסקי שאישרה המועצה לאחר שהשתכנעה כי ההכשרה הנרכשת בהם שוות ערך להתמחות לפי תקנות אלה, ושהמועצה הרשתה אותו [צ״ל: ושהמועצה או היושב ראש או מי שמינה לעניין זה, הרשו אותו] לשמש מאמן;
(4)רואה חשבון העוסק ברציפות בראיית חשבון שנתיים לפחות, שהיה מוסמך בעבר לאמן מתמחים לפי פרטים (1) עד (3) בתקנת משנה זו, ושהמועצה או היושב ראש או מי שמינה לעניין זה, הרשו אותו לשמש מאמן.
(ב)רואה חשבון שכיר המבקש הרשאת המועצה כאמור בתקנת משנה (א) יגיש למועצה בקשה לפי הטופס שבתוספת הרביעית.
(ב)נתחייב רואה חשבון בדין על עבירה שיש בה קלון, לא יהא מוסמך להיות מאמן, ואולם רואה חשבון שנמצא אשם בהתנהגות שאינה הולמת את כבוד המקצוע, יהא רשאי להיות מאמן רק לפי החלטת המועצה.
The text on this page is adapted from the entry תקנות רואי חשבון, תשט״ז–1955 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.