Skip to main content

Regulations1955

Section 24ג of תקנות רואי חשבון, תשט״ז–1955, הפסקת התמחות.

This section is in פרק שלישי: התמחות

24ג. הפסקת התמחות

תיקון: תשנ״ב־2

(א)ראה המפקח כי אין בעבודת המתמחה אצל המאמן כדי התמחות מספיקה, ימליץ בפני המועצה על הפסקת ההתמחות של המתמחה אצל אותו מאמן.

(ב)ראתה המועצה או ועדה שהיא מינתה לכך כי יש לכאורה נימוקים להפסקת התמחותו של המתמחה, תודיע על כך למאמן ולמתמחה ותקבע מועד שבו יוכלו לטעון טענותיהם, אם ירצו בכך, לפניה או לפני ועדה כאמור.

(ג)לאחר שמיעת טענות המאמן, והמתמחה, או אם לא הופיעו לטעון טענותיהם במועד שנקבע להם כאמור, רשאית המועצה להחליט, מיוזמתה או לפי המלצת ועדה כאמור בתקנת משנה (ב), על הפסקת ההתמחות של המתמחה אצל אותו מאמן, מן המועד שתקבע.

(ד)המועצה תחליט בדבר תוקף ההתמחות שעבר המתמחה אצל אותו מאמן בתקופה שעד להחלטת ההפסקה, והחלטתה תימסר למאמן ולמתמחה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות רואי חשבון, תשט״ז–1955⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring