Skip to main content

Regulations2016

Section 60 of תקנות הנמלים (חומרים נוזליים מזיקים בצובר), התשע״ו–2016, התקנת מיתקן הקליטה – לפי אישור המנהל.

This section is in פרק י׳: מיתקני קליטה

60. התקנת מיתקן הקליטה – לפי אישור המנהל

(א)מפעיל רציף או מספנה בנמל בישראל לא יתקינו מיתקן קליטה נמלי אלא לפי תכנית מפורטת שהמנהל אישר מראש בהתייעצות עם מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית במשרד להגנת הסביבה.

(ב)לא התקין אחד מהאמורים בתקנת משנה (א) מיתקן קליטה נמלי או שהתקין מיתקן קליטה נמלי שאינו עומד באישור המנהל רשאי הממונה על הנמלים לנקוט את הפעולות הדרושות למניעת זיהום הים מחומר נוזלי מזיק, להפסקתו או לצמצומו, לרבות הפסקת פעילות הרציף או מיתקן הקליטה.

(ג)נקיטת אמצעים כאמור בתקנת משנה (ג), תהיה סבירה למידת הנזק אשר, לפי מיטב ידיעתו של הממונה על הנמלים, נגרם או עלול להיגרם עקב ריקון החומר הנוזלי המזיק לים.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות הנמלים (חומרים נוזליים מזיקים בצובר), התשע״ו–2016⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring