Skip to main content

Law20245 sections

The full text of חוק לפיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה), התשפ״ד–2024, in 5 sections.

This is the full text, word for word.

1. הגדרות

בחוק זה –

”חוק התגמולים“ – חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, התש״ל–1970;

”מעשה טרור“ – כהגדרתו בחוק המאבק בטרור, התשע״ו–2016;

”מתגמל טרור“ – מי שמעביר כספים בשל מעשה טרור לטובת מבצע מעשה הטרור או למי מטעמו, ובכלל זה חבר בני אדם, בין שהם מאוגדים ובין שאינם מאוגדים, וכן הרשות הפלסטינית, ארגון השחרור הפלסטיני או מי מטעמם;

”נפגע“ ו””בן משפחה“, של נפגע“ – כהגדרתם בחוק התגמולים;

”פיצויים לדוגמה“ – פיצויים שאינם תלויים בנזק, כאמור בסעיף 2;

”פקודת הנזיקין“ – פקודת הנזיקין [נוסח חדש];

”הרשות הפלסטינית“ – המועצה כהגדרתה בתקנות שעת חירום (יהודה והשומרון – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ״ז–1967, כפי שהוארך תוקפן ותוקן נוסחן בחוק מעת לעת.

2. פיצויים לדוגמה

תיקון: תשפ״ו

(א)גרם מעשה טרור למותו של אדם, יהיו זכאים יורשיו לפיצוי לדוגמה ממבצע מעשה הטרור, ממתגמל הטרור או ממי שחבותו נקבעה לפי סעיפים 12 עד 14 לפקודת הנזיקין, בסכום של עשרה מיליון שקלים חדשים, נוסף על כל פיצוי אחר שנפסק, אם נפסק בתביעת נזיקין שהוגשה בשל אותו מעשה.

(ב)נפגע אדם ממעשה טרור ונגרמה לו נכות צמיתה, בין שנקבעה לפי חוק התגמולים ובין שנקבעה בתביעת נזיקין, יהיה זכאי הנפגע לפיצוי לדוגמה ממבצע מעשה הטרור, ממתגמל הטרור או ממי שחבותו נקבעה לפי סעיפים 12 עד 14 לפקודת הנזיקין, בסכום של חמישה מיליון שקלים חדשים, נוסף על כל פיצוי אחר שנפסק, אם נפסק לטובתו בתביעת נזיקין שהוגשה בשל אותו מעשה.

(ג)פיצויים לדוגמה שנפסקו לפי סעיף קטן (א) או (ב), לא ינוכו מכל סכום שמשלמים המדינה או מוסד ממוסדותיה לנפגע או לבן משפחתו, ובכלל זה לפי חוק התגמולים.

(ד) (1)מימוש פסק דין שנקבעו בו פיצויים לדוגמה לפי חוק זה יכול שיהיה מכל נכס של מתגמל טרור, ובכלל זה כל נכס שנתפס או הוקפא על ידי מדינת ישראל, לפי הוראות כל דין.

(2)מימוש פסק דין שנקבעו בו פיצויים לדוגמה לפי חוק זה של מתגמל טרור או של מי שחבותו נקבעה לפי סעיפים 12 עד 14 לפקודת הנזיקין שהוא הרשות הפלסטינית לא יהיה מהכספים המועברים בהתאם להוראות חוקי היישום כהגדרתן בחוק להקפאה ולניכוי של כספים ששילמה הרשות הפלסטינית בזיקה לטרור מהכספים המועברים אליה מממשלת ישראל, התשע״ח–2018, למעט כספים שהם כספים מוקפאים לפי סעיף 4 לחוק האמור או כספים שנוכו בהתאם להוראות סעיף 5(ד) לחוק האמור.

(ה)לעניין חוק זה, חזקה שהנתבע הוא מתגמל טרור בשל מעשה טרור שגרם למוות או לנכות לפי סעיף קטן (א) או (ב), אם מדיניותו בדבר מתן תמורה בקשר למעשי טרור מיושמת בדרך של חקיקה ראשית, חקיקת משנה או מתן הנחיות לתשלום כספים לצורך זה, כל עוד מתגמל הטרור לא הוכיח אחרת.

3. סייג לתחולת חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה

4. תחולה

הוראות חוק זה יחולו על תביעה נגד מבצע מעשה טרור, מתגמל טרור או נגד מי שחבותו נקבעה לפי סעיפים 12 עד 14 לפקודת הנזיקין‎‎‎‎ בקשר למעשה טרור שטרם התיישנה או שהייתה תלויה ועומדת ערב תחילתו של חוק זה.

5. תחילה

תחילתו של חוק זה ביום כ״ד באייר התשפ״ד (1 ביוני 2024).

התקבל בכנסת ביום א׳ באדר ב׳ התשפ״ד (11 במרץ 2024).

  • בנימין נתניהו ראש הממשלה
  • יצחק הרצוג נשיא המדינה
  • אמיר אוחנה יושב ראש הכנסת

This is where the text was published.

  • חוק לפיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה)ס״ח תשפ״ד, 594
  • תיקון לחוק להקפאת כספים ששילמה הרשות הפלסטינית בזיקה לטרור מהכספים המועברים אליה מממשלת ישראלתשפ״ו, 617

This text in the Knesset's legislation database

These are other texts of the same kind.

These are the questions people ask about this text.

Is this text still in force?

The source does not mark this text as repealed or replaced. The amendments of a section are noted under it, and the official gazette holds the binding text.

How many sections does this text have?

It has 5 sections.

Where was this text first published?

The first publication the source lists is ⁨ס״ח תשפ״ד, 594 חוק לפיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה)⁩, and 1 later publication is listed after it.

What does the first section say?

Section 1 is titled ⁨הגדרות⁩.

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק לפיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה), התשפ״ד–2024⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring