Skip to main content

Law1977

Section 121 of חוק העונשין, תשל״ז–1977, פגיעה ביחסי חוץ.

This section is in חלק ב׳: עבירות / פרק ז׳: בטחון המדינה, יחסי חוץ וסודות רשמיים / סימן ו׳: פגיעה ביחסי חוץ

121. פגיעה ביחסי חוץ

[ד/31]

(א)הקושר קשר לעשות מעשה נגד מדינה ידידותית או נציגיה או נגד ארגון או מוסד של מדינות או נציגיהם, ובמעשה היה כדי לפגוע בענין שיש לישראל בקיום יחסים בינה לבין מדינה, ארגון או מוסד כאמור, דינו – מאסר שבע שנים.

(ב)על אף האמור בכל דין, העושה מעשה עבירה בכוונה להזיק ליחסים בין ישראל לבין מדינה, ארגון או מוסד כאמור בסעיף קטן (א) או לענין שיש בהם לישראל, דינו – מאסר עשר שנים; ואם ענשו על עבירה כאמור, אף בלי שהוכחה הכוונה האמורה בסעיף קטן זה, הוא מאסר שבע שנים או יותר, דינו – מאסר עולם.

(ג)בסעיף זה, ”מדינה ידידותית“ – מדינה המקיימת קשרים דיפלומטיים או מסחריים עם ישראל או המרשה לאזרחי ישראל לבקר בארצה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק העונשין, תשל״ז–1977⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring