Skip to main content

Law1995

Section 5ב of חוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, התשנ״ה–1995, סמכות המנהל לפרוס או לדחות תשלום חוב.

5ב. סמכות המנהל לפרוס או לדחות תשלום חוב

תיקון: תשס״ג, תשע״ח־2, תשפ״ד

(א)מנהל המרכז רשאי, על פי בקשתו של חייב, לפרוס או לדחות את תשלומו של חוב, באחד מאלה:

(1)בהתאם לכללים לפי סעיף קטן (ב);

(2)אם שוכנע כי היו סיבות סבירות לאי–תשלום החוב, כולו או חלקו, במועדו, או כי קיימות נסיבות אישיות מיוחדות של החייב המצדיקות פריסה או דחייה של התשלום כאמור.

(א1)פרס או דחה המנהל חוב לתשלומים כאמור בסעיף קטן (א), לא תתווסף לחוב תוספת פיגורים בעד התקופה שבה חלה הפריסה או הדחייה כאמור; הפסיק החייב לשלם את התשלומים כאמור והפריסה או הדחייה של תשלום החוב בוטלה, תתווסף תוספת פיגורים, לפי העניין, החל ממועד התשלום האחרון לפי הפריסה או הדחייה, שלא שולם.

(ב)מנהל המרכז רשאי לקבוע בכללים הוראות לעניין פריסה או דחייה של תשלום חוב לפי הוראות סעיף זה; הכללים יפורסמו ברשומות.

פורסמו כללי המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות (הוראות לעניין פריסה או דחייה של תשלום חוב), התשפ״ז–2026.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, התשנ״ה–1995⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring