Skip to main content

Law1998

Section 15ב of חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ״ח–1998, צו מסירת מידע וצו ייצוג הולם.

This section is in פרק ד׳: תעסוקה

15ב. צו מסירת מידע וצו ייצוג הולם

תיקון: תשע״ו, תשפ״ב־5, תשפ״ד־2

(א)הנציב, או עובד הנציבות שהוא הסמיך לעניין סעיף זה, רשאי להורות, בצו, למעסיק למסור נתונים באשר לקיום חובה מחובותיו על פי פרק זה, בתוך פרק זמן שיורה בצו (בסעיף זה – צו מסירת מידע); על המצאת צו מסירת מידע תחול הוראת סעיף 19מג(ו).

(ב)הנציב, או עובד הנציבות שהוא הסמיך לעניין סעיף זה, רשאי להורות, בצו, לכל אחד מהמנויים להלן, לנקוט פעולות שיפרט לשם קידום העסקת אנשים עם מוגבלות (בסעיף זה – צו ייצוג הולם):

(1)לגוף ציבורי שהוא מעסיק כהגדרתו בסעיף 9(ד), או לחברה ממשלתית גדולה, שלא מינו ממונה תעסוקה לפי סעיף 9א;

(2)למעסיק ציבורי גדול שהיה חייב, לפי הודעה שנמסרה כאמור בסעיף 9ד(ד), לפרסם תכנית שנתית בהתאם להוראות לפי סעיף 9ג ולא פרסם תכנית כאמור, או שאינו מיישם תכנית כאמור שפרסם.

(ג)הוראות סעיף 19מג(ג), (ה) ו־(ו) יחולו על צו ייצוג הולם, בשינויים המחויבים.

(ג1)על הסמכת עובד הנציבות לפי סעיפים קטנים (א) או (ב) יחולו התנאים להסמכת מפקח כאמור בסעיף 26ג(ב), בשינויים המחויבים; לשם הפעלת סמכותם כאמור בסעיפים קטנים (א) או (ב), יהיו נתונות לנציב ולעובד הנציבות שהוסמך כאמור הסמכויות האמורות בסעיף 26ד, ולעניין הפעלת סמכות כאמור בידי עובד הנציבות יחולו הוראות סעיף 26ה, בשינויים המחויבים.

(ד)אין בסמכות למתן צו מסירת מידע או צו ייצוג הולם כדי לגרוע מסמכות לפי כל דין, ובכלל זה סמכות לפי חוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה), התש״ט–1949.

(ה)מי שמפר צו מסירת מידע או צו ייצוג הולם, דינו – הקנס כאמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין, התשל״ז–1977, וקנס נוסף, בשיעור של 5% מהקנס כאמור, לכל יום שבו נמשכת העבירה מעבר לתקופת הזמן שנקבעה בצו.

(ו)הוראות סעיפים 19מה ו־19מט יחולו לעניין עבירות לפי סעיף זה, בשינויים המחויבים.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ״ח–1998⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring