Skip to main content

Law2005

Section 4 of חוק התאגידים הביטחוניים (הגנה על אינטרסים ביטחוניים), התשס״ו–2005, ועדה מייעצת.

4. ועדה מייעצת

(א)תוקם ועדה לענין הוצאת צווים לפי חוק זה שתהיה בת חמישה חברים, ובהם ארבעה עובדי המדינה – עובד משרד המשפטים שימנה שר המשפטים והוא יהיה היושב ראש, עובד יחידת סמך של משרד ראש הממשלה שתכלית פעילותה ביטחון המדינה שימנה ראש הממשלה, עובד משרד הביטחון שימנה שר הביטחון, עובד משרד התעשיה המסחר והתעסוקה שימנה שר התעשיה המסחר והתעסוקה ונציג ציבור שיתמנה לפי הצעת התאחדות התעשיינים בישראל (בחוק זה – הוועדה המייעצת).

(ב)ראה השר כי למדינה יש אינטרס ביטחוני בתאגיד, יעביר לוועדה המייעצת הצעה לצו להכרזה על התאגיד כתאגיד ביטחוני ולמגבלות, לתנאים ולהוראות שיחולו עליו.

(ג)הוועדה המייעצת תבחן את הצעת השר לצו ותגבש את עמדתה לגביה.

(ד)בטרם תעביר הוועדה המייעצת את עמדתה לשרים, תינתן לתאגיד הנוגע בדבר ולמי שהוא בעל השליטה בו או בעל ענין בו, הזדמנות להשמיע את טענותיו לפניה.

(ה)עמדת הוועדה המייעצת תועבר לשרים בצירוף נימוקיה והטענות ששמעה כאמור בסעיף קטן (ד), בתוך שלושים ימים מיום שהשר העביר אליה את ההצעה לצו.

(ו)הוראות סעיף זה יחולו, בשינויים המחויבים, על שינוי צו לפי חוק זה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק התאגידים הביטחוניים (הגנה על אינטרסים ביטחוניים), התשס״ו–2005⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring