Skip to main content

Law1959

Section 9כב of חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי״ט–1959 [נוסח משולב], רכב רפואי.

This section is in פרק שני1: זכאויות נוספות / סימן ג׳: זכאות נוספת לניידות

9כב. רכב רפואי

תיקון: תשפ״ג־2

נכה שדרגת נכותו קבועה זכאי, לפי סימן זה, לקבל סיוע ברכישת רכב רפואי, בסכום מרבי כמפורט להלן בפסקאות (1) עד (6), ואם מתקיים בו האמור ביותר מפסקה אחת – לפי הגבוה שבהם:

(1)142,914 שקלים חדשים (להלן – רמת סיוע 1), לנכה שמתקיים בו אחד מאלה:

(א)דרגת נכותו היא 50% לפחות;

(ב)הסכום החשבוני של דרגות נכותו, בשל פגימות במערכת התנועה, הוא 50% לפחות;

(ג)הסכום החשבוני של דרגות נכותו הוא 55% לפחות, ובלבד שלפחות 10% מתוכו הם בשל פגימה אחת במערכת התנועה;

(ד)דרגת נכותו בשל פגימות בגפיים התחתונות היא בין 30% ל־49%;

(ה)דרגת נכותו בשל פגימות בעמוד השדרה היא 30% לפחות, ובלבד שנקבעה לו דרגת נכות נוספת של 10% לפחות בשל פגימה אחת בגפיים התחתונות;

(2)159,364 שקלים חדשים (להלן – רמת סיוע 2), לנכה שדרגת נכותו היא 50% לפחות, שמתוכה 30% לפחות הם בשל פגימות בגפה עליונה ימנית או 20% לפחות הם בשל פגימות בגפה עליונה שמאלית, ולעניין נכה שהוא איטר יד ימין – מתוכה 30% לפחות הם בשל פגימות בגפה עליונה שמאלית או 20% לפחות הם בשל פגימות בגפה עליונה ימנית;

(3)169,330 שקלים חדשים (להלן – רמת סיוע 2א) לנכה שזכאי לרמות סיוע 1 או 2 ומתקיים בו אחד מאלה:

(א)יש לו ארבעה ילדים לפחות;

(ב)הוא מוכר כנכה בשל הפרעה בתר־חבלתית, יש לו שלושה ילדים לפחות והוא מלווה בכלב שקיבל ממשרד הביטחון;

(4)277,602 שקלים חדשים (להלן – רמת סיוע 3), לנכה שמתקיים בו אחד מאלה:

(א)דרגת נכותו בשל פגימות בגפיים התחתונות בלבד היא בין 50% ל־99%;

(ב)דרגת נכותו בשל פגימות בגפה עליונה אחת היא 50% לפחות;

(ג)דרגת נכותו בשל פגימת ראש עם נזק מוחי או שיתוק בחצי גוף אנכי היא 80% לפחות;

(ד)דרגת נכותו כתוצאה מכוויות היא 80% לפחות;

(ה)דרגת נכותו בשל פגימות בעמוד השדרה היא 100%;

(5)342,376 שקלים חדשים (להלן – רמת סיוע 4), לנכה בעל דרגת נכות מיוחדת בשל עיוורון, שיש לו כלב נחייה;

(6)308,447 שקלים חדשים (להלן – רמת סיוע 5), לנכה שמתקיים בו אחד מאלה:

(א)דרגת נכותו בשל אחת מאלה היא 80% לפחות:

(1)קטיעת גפה תחתונה דרך פרק הירך;

(2)פגימה בגפה תחתונה שמקבילה לקטיעת גפה תחתונה דרך פרק הירך;

(3)קטיעת גפה תחתונה בשליש העליון של הירך עם קיבוע של פרק הירך בגפה התחתונה הקטועה;

(ב)דרגת נכותו בשל פגימות בגפיים התחתונות היא 100%;

(ג)דרגת נכותו בשל פגימות בגפיים העליונות היא 100%;

(ד)הוא נכה בעל דרגת נכות מיוחדת בשל עיוורון, שאין לו כלב נחייה.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי״ט–1959 [נוסח משולב]⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring