Skip to main content

Law2016

Section 25 of חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב, התשע״ו–2016, ייצור ושיווק רכב שלא לפי תכנית הייצור או שאינו זהה לאב־טיפוס.

This section is in פרק ג׳: ייצור רכב / סימן ג׳: חובות בעל רישיון לייצור רכב ושיווקו

25. ייצור ושיווק רכב שלא לפי תכנית הייצור או שאינו זהה לאב־טיפוס

(א)בעל רישיון לייצור רכב ושיווקו לא ייצר דגם רכב ולא ישווקו, אלא אם כן הרכב יוצר לפי תכנית ייצור שאישר המנהל והוא זהה לאב־טיפוס של הרכב שאישר המנהל.

(ב)המנהל רשאי להורות לבעל רישיון לייצור רכב ושיווקו להפסיק את ייצורו של דגם רכב שיוצר שלא בהתאם לתכנית הייצור או שאינו זהה לאב־טיפוס, עד למילוי תנאים שיורה לו, ובלבד שנתן לבעל הרישיון הזדמנות לטעון את טענותיו.

(ג)המנהל רשאי להורות לבעל רישיון לייצור רכב ושיווקו ששיווק רכב שיוצר שלא בהתאם לתכנית הייצור או שדגם הרכב אינו זהה לאב־טיפוס שנקבע בתכנית הייצור, להזמין את כל בעלי הרכב הרשומים בישראל והנוגעים בדבר למוסכי השירות המורשים על ידי בעל הרישיון, לשם תיקון הרכב והתאמתו לתכנית הייצור; לא ניתן לתקן את הרכב כאמור – יחולו הוראות סעיף 32 לחוק הגנת הצרכן.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב, התשע״ו–2016⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring