Skip to main content

Law1950

Section 8 of חוק להגנת הצומח (נזקי עזים), תש״י–1950, עבירות וענשים.

This text is no longer in force.

The source says: חוק להגנת הצומח (נזקי עזים), תש״י–1950 בוטל ביום כ״ח באייר התשע״ח (13 במאי 2018).

8. עבירות וענשים

(א)העובר על הוראה מהוראות סעיפים 2 או 3, או על תנאי שהותנה לפי סעיף 4, דינו – מאסר עד ששה חדשים או קנס עד מאה וחמישים לירות, או שני העונשים כאחד.

(ב)אדם שנתפסו עזיו על פי סעיף 7, ונתחייב בדין על עבירה על פי סעיף קטן (א), יצווה בית המשפט שמחיר העזים האמורות, כולו או מקצתו, יוחזר לבעל העזים או יוחרם; במקרה שהעזים לא נמכרו לפי סעיף 7, ייקבע מחירם על ידי בית המשפט.

(ג)לא יעיין בית המשפט בתביעה פלילית על עבירה לפי סעיף קטן (א), שהוגשה נגד אדם שנתפסו עזיו לפי סעיף 7, אם לא הוגש המשפט תוך שלושה חדשים מיום שנתפסו העזים.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨חוק להגנת הצומח (נזקי עזים), תש״י–1950⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring