Regulations2017The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 14 of תקנות הנמלים (ניהול התעבורה הימית), התשע״ח–2017, איוש התצפית.
This section is in פרק ג׳: רב חובל הנמל ותצפית הנמל
14. איוש התצפית
תיקון: תשפ״ה
(א)תצפית הנמל תאויש ותופעל 24 שעות ביממה במשך כל ימות השנה.
(ב)בכל משמרת תאויש תצפית הנמל, לכל הפחות, באלה:
(1)מנהל משמרת – שיהיה אחראי לביצוע תפקידי התצפית לפי תקנות אלה בעת המשמרת שהוא מנהל;
(2)תצפיתן – שימלא את הוראות מנהל המשמרת בכל הנוגע לתפקידיו.
(ג)לא יועסק אדם בתצפית הנמל בתפקיד מנהל משמרת או בתפקיד תצפיתן אלא אם כן התקיימו בו כל אלה:
(1)הוא בעל שליטה מלאה בשפות העברית והאנגלית;
(2)הוא עבר הכשרה לפי הנחיית אימ״ו, שהכיר בה הממונה על הנמלים לגבי שירותי תעבורת כלי שיט (VTS);
(3)מנהל משמרת – הוא בעל ניסיון של 24 חודשים לפחות בתפקיד תצפיתן, תצפיתן – הוא בעל הסמכה לחובל משמרת בכיר או חובל גוררת לפי תקנה 20(1) או (3) ופרק ד׳ לתקנות הימאים ושירת בתפקיד כאמור 12 חודשים לפחות או שהיה קצין בחיל הים, ששירת 12 חודשים מצטברים לפחות על כלי שיט וצבר במהלכם ניסיון בניטור הסביבה הימית; לעניין זה, ”ניטור הסביבה הימית“ – הכרת המפה הימית על בוריה, לרבות מעקב רציף אחר כלל כלי השיט בטווח הקרוב והרחוק וניהול מערכות קשר לסוגיהן מול כלי שיט כאמור; מצא הממונה על הנמלים כי לאדם כאמור יש ניסיון מספק לשם הבטחת בטיחות השיט בנמל, הוא רשאי לפטור אותו מתקופת הניסיון כאמור בפסקה זו.
(ד)חובת קיום תקנה זו חלה על התאגיד שהוסמך לנהל את התעבורה הימית, ולגבי נמל חדרה – על משרד התחבורה כל עוד הוא מופקד על תפעול הנמל; הממונה על הנמלים רשאי לפטור מהוראות תקנה זו, כולה או מקצתה, בתנאים או בלעדיהם, ובלבד שראה כי אין בפטור כאמור כדי לפגוע בניהול הבטוח של התעבורה הימית בנמל.
The text on this page is adapted from the entry תקנות הנמלים (ניהול התעבורה הימית), התשע״ח–2017 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.