Rules2015The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 18 of כללי תאגידי מים וביוב (ניתוק אספקת מים וביוב), התשע״ה–2015, ביצוע פעולת ניתוק אספקת מים.
18. ביצוע פעולת ניתוק אספקת מים
תיקון: תשע״ח
(א)פעולת ניתוק אספקת מים לפי סעיפים 14 או 15 לא תבוצע אלא בימים א׳ עד ד׳, בין השעות 8:00 עד 17:00; פעולת ניתוק אספקת מים או פעולת ניתוק שירותי ביוב לפי סעיפים 15א עד 15ד לא תבוצע אלא בימים א׳ עד ה׳, בין השעות 8:00 עד 19:00, ובלבד –
(1)שלא תבוצע פעולה כאמור בערב חג, חג וחול המועד, בשים לב לדתו של הצרכן, לפי העניין, כאמור בתוספת השנייה לכללי אמות המידה;
(2)שלא תבוצע פעולה כאמור בסעיף 14 בנכס של צרכן ביתי המקיים בו מנהגי אבל בתקופת ימי האבל לפי דתו או אמונתו של הצרכן הביתי, ובלבד שהודיע על כך לחברה; ביצעה החברה פעולה לניתוק אספקת מים בנכס של צרכן ביתי בתקופה האמורה – תחבר החברה את נכס הצרכן הביתי למערכת המים, בלא דיחוי, לאחר שהודיע לה על כך הצרכן הביתי.
(ב)פעולת ניתוק אספקת מים לפי כללים אלה תימשך 30 ימים, אלא אם כן נקבעה תקופה קצרה מזו לפי כללי אמות המידה; בחלוף 30 הימים תחבר החברה את נכס הצרכן למערכת המים ותמסור לו הודעה בדבר חובתו לשלם לחברה את המגיע לה ממנו כאמור בסעיפים 14 או 15, או על חובתו למלא אחר הוראות החברה לפי החוק והכול כפי שמפורט בהודעה, לפי העניין, שאם לא כן, תבוצע פעולת ניתוק אספקת מים בשנית, לפי סעיף קטן (ג).
(ג)לא נענתה פניית החברה בחלוף 5 ימי עסקים נוספים, רשאית החברה לבצע פעולת ניתוק אספקת מים נוספת לפי סעיף קטן (א) וסעיף 20; פעולת ניתוק אספקת מים נוספת תימשך 45 ימים, אלא אם כן נקבעה תקופה קצרה מזו לפי כללי אמות המידה; בחלוף תקופה זו, תחבר החברה את הצרכן למערכת המים ותמסור הודעה כאמור בסעיף קטן (ד).
(ד)לא נענתה פניית החברה בחלוף 5 ימי עסקים מתום פעולת הניתוק כאמור בסעיף קטן (ד), רשאית החברה לבצע פעולת ניתוק אספקת מים שלישית בנכס, לפי סעיף קטן (א) וסעיף 20; פעולת ניתוק אספקת מים שלישי תימשך 60 ימים, אלא אם כן נקבעה תקופה קצרה מזו לפי כללי אמות המידה; החברה רשאית לחזור על פעולת ניתוק אספקת מים לפי סעיף זה, ובלבד שבין כל חזרה על הפעולה תחלוף תקופה של 7 ימי עסקים לפחות.
(ה)על אף האמור בסעיף קטן (ב), אם לא הייתה צריכת מים בנכס בתקופה שקדמה לפעולת ניתוק אספקת מים או שהייתה צריכה זניחה המעידה כי הנכס אינו מאוכלס בפועל, או שנודע לחברה כי הנכס אינו מאוכלס, רשאית החברה להאריך את משך פעולת ניתוק אספקת המים בלא הגבלה, ובתנאי שבחלוף כל 45 ימים תמסור הודעה לצרכן כי הוא מתבקש להודיע בכל עת על כוונתו לאכלס את הנכס; התקבלה הודעת צרכן כאמור, תופסק פעולת ניתוק אספקת המים בהקדם האפשרי, והחברה תמסור הודעה כאמור בסעיף קטן (ד).
(ו)על ביצוע פעולת ניתוק אספקת מים לפי סעיף זה תשלח החברה הודעה כאמור בסעיף 20.
The text on this page is adapted from the entry כללי תאגידי מים וביוב (ניתוק אספקת מים וביוב), התשע״ה–2015 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.