Skip to main content

Regulations1945

Section 42 of תקנות ההגנה (שעת חירום), 1945, פרוצידורה במקרה סניגוריה.

This section is in חלק ב׳ – בתי־משפט צבאיים / פרוצידורה בשפיטה

42. פרוצידורה במקרה סניגוריה

(1)נתלבן לבית־משפט – עם סיום עניין המשפט מצד הקטיגוריה – כי עניין המשפט יש בו כדי לחייב את הנאשם להשיב על האשמה כל־שהיא, ישאל אותו בית־המשפט אם רצונו להגיד מה־שהוא בתשובה על ההאשמה, או אם רצונו למסור עדות או לקרוא לעד כל־שהוא כדי ללמד זכות על עצמו, ובית־המשפט ישמע את עדותו של הנאשם (אם רצונו למסור עדות) ואת עדותם של כל עדים שנקראו ללמד זכות.

(2)אומר הנאשם שיש לו עדים, אלא שאינם נוכחים, רשאי בית־המשפט לדַחות – לפי ראות עיניו – את המשפט, וגם לנקוט – אם יראה לנכון – באמצעים כדי להשיג את בואם של אותם העדים.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות ההגנה (שעת חירום), 1945⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring