Regulations2011The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 3 of תקנות בריאות העם (בדיקת אבחנה פולשנית בהיריון), התשע״ב–2011, תנאים מוקדמים לבדיקת אבחנה פולשנית בהיריון.
3. תנאים מוקדמים לבדיקת אבחנה פולשנית בהיריון
(א)בדיקת אבחנה פולשנית בהיריון לא תיעשה אלא אם כן האישה שבהיריון –
(1)קיבלה הסבר וייעוץ גנטי מאדם המורשה לתת ייעוץ גנטי לפי סעיפים 9 ו־10 לחוק מידע גנטי;
(2)נתנה את הסכמתה מדעת בכתב לביצוע בדיקת האבחנה הפולשנית בהיריון, לפי חוק זכויות החולה, התשנ״ו–1996, וחוק מידע גנטי.
(ב)על אף האמור בתקנת משנה (א) –
(1)לאחר תום 22 שבועות ו־6 ימים מתאריך המחזור האחרון של האישה, יבצע רופא בדיקת אבחנה פולשנית בהיריון, רק אם גנטיקאי אחראי אישר מראש ובכתב שהיא נחוצה, כי קיימת אפשרות סבירה שהוולד יסבול מהפרעות גנטיות, מחלות או מומים מלידה, הניתנים לאבחנה באמצעות הבדיקה האמורה;
(2)ניטלו כדין מאישה מי שפיר או דגימת סיסי שיליה או דגימה ברחם מעובר או מדמו שלא לשם אבחנה, מותר לערוך בדגימה גם בדיקות מעבדה לשם אבחנה, ובלבד שהתקיימו התנאים שבתקנת משנה (א) לפני העברת הדגימות למעבדה לשם ביצוע אבחנה.
The text on this page is adapted from the entry תקנות בריאות העם (בדיקת אבחנה פולשנית בהיריון), התשע״ב–2011 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.