Regulations2017The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 11 of תקנות אוויר נקי (מניעת זיהום אוויר וריח מתחנות דלק), התשע״ז–2017, רישום ושמירת מסמכים.
11. רישום ושמירת מסמכים
(א)מפעיל יערוך רישום מפורט של –
(1)בדיקות תקופתיות שנערכו כנדרש בתקנות אלה; רישום לעניין זה יכלול את פרטי תחנת הדלק ומיתקניה, מועד הבדיקה, פרטי מבצע הבדיקה, פרטי הבדיקה, פרטי ציוד המדידה ותוצאות הבדיקה;
(2)נתוני התפעול וממצאי הניטור הרציף של מערכות ההשבה והניטור;
(3)דליפות או תקלות במערכות ההשבה והניטור, במערכת בקרת לחץ ובשסתום פריקת לחץ, המותקנים בתחנת הדלק וכן נתונים לעניין תיקון דליפות או תקלות אלה, לרבות מועד ואופן הטיפול בדליפות או בתקלות האמורות;
(4)פעולות תחזוקה שנערכו במערכות ההשבה והניטור, במערכת בקרת הלחץ ובשסתום פריקת לחץ, המותקנים בתחנת הדלק.
(ב)מפעיל יחזיק בתחנת הדלק, את המידע והמסמכים המפורטים להלן, לתקופה שלא תפחת מהתקופות המפורטות להלן:
(1)מידע ומסמכים כאמור בתקנת משנה (א)(1) וכן בדיקות סביבתיות שנערכו לפי תקנה 10 – שלוש שנים;
(2)מידע ומסמכים כאמור בתקנת משנה (א)(2) עד (4) – שנה;
(3)פרטי מערכות השבה וניטור, מערכת בקרת לחץ ושסתום פריקת לחץ בתחנת הדלק, לרבות דגם, מספר סידורי והוראות היצרן – למשך התקופה שבה מותקנות אותן מערכות או שסתום פריקת הלחץ, ולמשך שנה נוספת לאחר מכן;
(4)אישורים מאת גוף מאושר לעניין תקן השבת האדים המעידים על התאמת הדגם של מערכת שלב II ומערכת הניטור לתקן השבת האדים – למשך התקופה שבה מותקנות אותן מערכות ולמשך שנה נוספת לאחר מכן.
(ג)מפעיל יעמיד לעיון הממונה או נותן האישור, לגבי עסק החייב ברישוי לפי צו עסקים טעוני רישוי, וימסור למי מהם, לפי דרישתו, את המידע או המסמכים המפורטים בתקנה זו; נדרש מפעיל להמציא מידע או מסמכים כאמור, יעשה זאת במועד, באופן ולגבי התקופות וסוגי המידע או המסמכים שפורטו בדרישת הממונה.
The text on this page is adapted from the entry תקנות אוויר נקי (מניעת זיהום אוויר וריח מתחנות דלק), התשע״ז–2017 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.