Regulations2022The binding text is the one the official gazette published, listed under the publications.
Section 5 of תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (נגישות אירועי פינוי אוכלוסייה וקליטתה במצב חירום), התשפ״ב–2022, נגישות מידע לגבי פינוי וקליטה.
This section is in פרק א׳: פינוי אוכלוסייה
5. נגישות מידע לגבי פינוי וקליטה
(א)לאדם עם מוגבלות תהיה נגישות למידע בקשר לפינוי אוכלוסייה במצבי חירום וקליטתה, באותה איכות וזמינות כפי שיש לשאר הציבור בעת מצב חירום ובכל עת אחרת; לעניין תקנה זו –
”נגישות למידע“ – לרבות לאפשרות לברר, לקבל או למסור מידע, ובכלל זה גם בעת מצב חירום;
”מידע חיוני“ – הוראות עשה, הוראות להימנעות ממעשה, או אזהרות, בקשר לפינוי אוכלוסייה מביתה או ממסגרת שבה היא נמצאת, קליטת אוכלוסייה במקום שיועד לכך כגון מיתקן קליטה, או חזרת אוכלוסייה לביתה או למסגרת, וכן הסברים שנלווים להוראות אלה ונמסרים לציבור, לרבות הודעות שנמסרות לציבור בקשר לכל אלה מפי בעלי תפקידים בכירים בממשלה, בצה״ל או במשטרה, או נבחרי ציבור, ולמעט אותות התרעה על מצבי חירום שמפעיל הג״א לכלל הציבור.
(ב)מוסר גוף ציבורי ובכלל זה גורם מפנה, מידע לציבור לגבי פינוי אנשים מבתיהם או קליטתם במיתקני קליטה, בעת מצב חירום או בכל עת אחרת, יכלול המידע גם הוראות שמופנות לאנשים עם מוגבלות ולמלוויהם, בעניינים אלה לפחות, לפי נושא המידע שנמסר לציבור:
(1)מידע על מיתקן הקליטה, השירות שיינתן בו, והתאמות הנגישות לאדם עם מוגבלות במיתקן קליטה;
(2)מידע על סוגי הכנות שעל אדם עם מוגבלות לבצע מבעוד מועד כדי לאפשר את פינויו מביתו, קליטתו במיתקן קליטה ושהייה בו, בצורה יעילה, בטוחה ומכבדת, והכול בהתחשב בנסיבות מצב החירום; במידע שנמסר מראש ייכלל גם מידע על הכנות בעניינים אלה, ככל שהן נדרשות מאדם עם מוגבלות:
(א)הכנת הפריטים המפורטים בתקנה 3(ב)(1) לתקנות נגישות המסגרות שיש לפנותם יחד עם האדם;
(ב)הכנת מידע לפי תקנה 3(ב)(2) ו־(3) לתקנות נגישות המסגרות שנדרש להיות זמין למי שמסייע לאדם בפינוי או בתהליך קליטתו במיתקן קליטה ושהייתו שם;
(3)מידע בדבר המידע שעל אדם עם מוגבלות או מלווהו להעביר לגורם מפנה טרם הפינוי, כדי לסייע ולייעל את הליך הפינוי של אותו אדם, ובכלל זה בדבר צרכים קיומיים וחיוניים לאותו אדם, אופני תקשורת עם אותו אדם במצב חירום והצורך לפנות את אותו אדם בשכיבה או בישיבה; באותה הודעה יפורטו אמצעי העברת המידע הנגישים העומדים לשם כך לרשות אדם עם מוגבלות.
(ג)גוף ציבורי ובכלל זה גורם מפנה (בתקנה זו – גורם מיידע), המוסר בעת מצב חירום מידע חיוני לציבור, ימסור לציבור בה בעת את אותו מידע בכל אחד מאלה לפחות:
(1)באופן קולי, באופן כתוב, ובאופן חזותי בשפת סימנים;
(2)אם המידע נמסר ישירות למכשירים דיגיטליים אישיים של הציבור, כגון טלפון נייד, המידע יועבר למכשירים האמורים בשלושה אופנים אלה בו־זמנית:
(א)בכתב;
(ב)בקול כגון הודעה קולית מוקלטת;
(ג)בסרטון וידאו בשפת סימנים או בקישורית לסרטון כאמור.
(ד)על אף האמור בתקנת משנה (ג) –
(1)גורם מיידע שמוסר מידע לציבור באחד האופנים לפי תקנת משנה (ג)(1), ופרסם לציבור, ככל האפשר מראש, בדרכי הפרסום שבשימושו כולל באתר האינטרנט שלו, היכן ניתן למצוא באותו זמן את אותו מידע באופנים האחרים לפי אותה תקנת משנה, יראו אותו כאילו עמד בחובה האמורה;
(2)תקנת משנה (ג)(1) לא תחול על מידע חיוני שהוא כריזה בדיבור במרחב הציבורי שנועדה להודיע לתושבי מקום מסוים שעליהם להתפנות מביתם, ובלבד שנערכת סריקה מבית לבית לוודא שהובא לידיעת מי שנמצא בו הצורך להתפנות.
(ה)הכין גורם מיידע מידע חיוני בעת מצב חירום או בכל עת אחרת, טרם מסירתו לציבור בעצמו או באמצעות אחר, יכין את המידע החיוני בכל אחד מהאופנים המפורטים בתקנת משנה (ג)(1); העביר גורם מיידע מידע חיוני כאמור לגורם אחר לצורך מסירתו לציבור, יעביר לו את המידע בכל אחד מהאופנים האמורים בתקנת משנה (ג)(1).
(ו)על מידע חיוני קולי שמוסר גורם מיידע יחולו גם הוראות אלה:
(1)הוראות עשה או הוראות להימנעות ממעשה יבהירו בצורה בהירה ותמציתית מה על הציבור לבצע, היכן ומתי, ויוצגו לפי סדר הפעולות שעל הציבור לבצע, והכול כדי לאפשר לאדם עם מוגבלות להבין את התהליך ומטרתו, להכין את עצמו, ולהפיג חרדות;
(2)המידע יהיה בשפה פשוטה;
(3)יתקיימו לגבי המידע הקולי הוראות ת״י 1918 חלק 4 בסעיף הדן בדרישות מהפלט הקולי (2.1.9.4), ואם הדבר אינו מתאפשר עקב נסיבות מצב החירום, יתקיימו בו אלה לפחות: המידע הקולי יושמע באופן ברור, בקצב איטי ובלא מוסיקת רקע.
(ז)על מידע חיוני שגורם מיידע מוסר בכתב יחולו גם הוראות אלה:
(1)הוראות תקנת משנה (ו)(1) ו־(2);
(2)אם עשה הגורם המיידע שימוש בכתוביות במידע המועבר – יהיו אלה כתוביות הגלויות לכלל הצופים במידע ושאינן סמויות, והן יוצגו בניגוד חזותי לרקע אחיד שעליו הן יופיעו.
(ח)במידע חיוני שמועבר בתרגום לשפת סימנים לפי תקנת משנה (ג) יתקיימו גם הוראות אלה:
(1)דמות המתורגמן תופיע על רקע אחיד;
(2)לבוש המתורגמן יהיה בגוון אחיד מנוגד לרקע;
(3)פלג גופו העליון לפחות ייראה וישתרע על 50% לפחות מהמסך, ואולם אם הדובר מופיע במסך ודבריו נוגעים להתרחשות, חפץ או אמצעי אחר, שמופיעים לצידו במסך – יכול שישתרע על 30% לפחות מהמסך;
(4)על דמות המתורגמן לא יופיע מידע אחר.
(ט)במידע חיוני שמעביר גורם מיידע באמצעות האינטרנט או יישומונים, יתקיימו גם הוראות תקנות 35 עד 35ו לתקנות נגישות לשירות.
(י)על שירות ובכלל זה אספקת מידע, שנותן גוף ציבורי, לרבות גורם מפנה, בעת שאינה עת מצב חירום, כהכנה לפינוי או לקליטת אוכלוסייה, יחולו תקנות 29, 31, 32, 33(1), 34, 35 עד 35ו לתקנות נגישות השירות, וכן תהיה לאדם עם מוגבלות המתנייד בכיסא גלגלים נגישות להגיע לעמדת שירות שבה השירות ניתן, ולקבל אותו; אם בנסיבות העניין מתאפשר, עמדת שירות אחת לפחות מהעמדות הזמניות שניתן בהן שירות זהה תהיה נגישה לפי תקנה 19(ב) לתקנות נגישות לשירות.
The text on this page is adapted from the entry תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (נגישות אירועי פינוי אוכלוסייה וקליטתה במצב חירום), התשפ״ב–2022 in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.