Skip to main content

Rules2017

Section 5א of כללי המים והביוב (תשלומים בעד שירותי מים וביוב במועצות אזוריות), התשע״ח–2017, נכס עתיר קרקע.

This section is in פרק ב׳: תשלומי הקמה – תעריפים

5א. נכס עתיר קרקע

תיקון: תשפ״א

(א)תנאי לחיובו של נכס עתיר קרקע בתשלומי הקמה הוא שגודל שטח הקרקע שייכלל בחיוב לא יעלה על פי עשרה מגודל שטח הבנייה שיש לחייבו לפי אותה עילת חיוב.

(ב)נדרשה מועצה אזורית להקים מערכת מים או מערכת ביוב שתשמש נכס עתיר קרקע, ועלות ההקמה עולה על 150,000 שקלים חדשים ואינה מכוסה באמצעות חיובו של הנכס עתיר הקרקע בתשלומי הקמה לפי סעיף קטן (א), רשאית המועצה האזורית לפנות לרשות הממשלתית בבקשה לאשר לה גביית תשלומי הקמה לפי העלות הסבירה של ההקמה, במקום התעריפים הקבועים בכללים אלה.

(ג)קודם להגשת בקשה לרשות הממשלתית לפי סעיף קטן (ב) תודיע המועצה האזורית לבעל הנכס עתיר הקרקע על כוונתה להגיש את הבקשה ותיתן לו הזדמנות להגיב על כך; בהודעתה תציין המועצה האזורית פרטים בדבר הנכס עתיר הקרקע ובדבר מערכת המים או מערכת הביוב שהקימה או שבכוונתה להקים לצורך השימוש בנכס ובדבר העלויות הכרוכות בכך, וכי הוא רשאי להגיב בתוך 30 ימים.

(ד)בחלוף 30 הימים האמורים בסעיף קטן (ג), רשאית המועצה האזורית להגיש את בקשתה לרשות הממשלתית; בבקשתה תציין המועצה האזורית את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ג), ותצרף העתק מהודעתה לבעל הנכס עתיר הקרקע וכן מתגובתו, אם ניתנה; הרשות הממשלתית רשאית לדרוש מהמועצה האזורית פרטים נוספים.

(ה)התנגד בעל הנכס עתיר הקרקע לבקשה האמורה, לא תאשר הרשות הממשלתית את הבקשה, במלואה או בחלקה, אלא לאחר ששקלה את עמדת בעל הנכס עתיר הקרקע בתגובתו לפי סעיף קטן (ג).

(ו)הרשות הממשלתית רשאית לדחות את הבקשה לפי סעיף זה או לאשרה, במלואה או בחלקה; הרשות הממשלתית תמסור למועצה האזורית ולבעל הנכס עתיר הקרקע את החלטתה המנומקת בתוך 60 ימים מיום שקיבלה את הבקשה, ואם ביקשה פרטים נוספים – מיום קבלתם.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨כללי המים והביוב (תשלומים בעד שירותי מים וביוב במועצות אזוריות), התשע״ח–2017⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring