Skip to main content

Order2021

Section 2 of צו בדבר הגנה על עדים (יהודה ושומרון) (מס׳ 2025), התשפ״א–2021, סמכות מאבטחים, חובותיהם וזכויותיהם.

2. סמכות מאבטחים, חובותיהם וזכויותיהם

(א)לשם אבטחה של עד מוגן ולשם מניעת פגיעה בתכנית הגנה, ייראו מאבטח, בעת מילוי תפקידו, כחייל, לעניין הסמכויות הבאות:

(1)לערוך חיפוש על גופו של אדם, בכלי תחבורה, במטען ובטובין אחרים, בסביבתו הקרובה של בניין או מקום מגודר שהורה המנהל, לרבות בעת כניסה לבניין או למקום כאמור ובעת יציאה ממנו, וכן בעת ליווי עד מוגן מחוץ לבניין או מקום כאמור, במסגרת ביצוע פעולות לאבטחתו;

(2)לערוך חיפוש על גופו של אדם או בכלי תחבורה, אם היה למאבטח טעם לחשוד שאותו אדם נושא שלא כדין נשק, או שנשק המוחזק שלא כדין נמצא בכלי התחבורה, או שהאדם עומד לעשות שימוש שלא כדין בנשק, או שהוא מבצע או עומד לבצע עבירה העלולה לסכן את שלומו של עד מוגן או לפגוע בתכנית הגנה;

(3)לדרוש מאדם, שיש לו סמכות חיפוש לגביו, למסור לו ידיעות מלאות המאפשרות את זיהויו, ולהציג לפניו תעודות רשמיות המעידות על זהותו;

(4)לתפוס חפץ שהתגלה אגב החיפוש, העלול לפגוע בשלומו ובביטחונו של עד מוגן, בשלום הציבור או בביטחון האזור; חפץ שנתפס לפי סעיף זה יימסר בהקדם האפשרי למשטרה;

(5)לעכב אדם לפי סימן ב׳ לפרק ג׳ לצו בדבר הוראות ביטחון, ובלבד שהדבר נדרש לצורך מימוש סמכויות המאבטח המפורטות בסעיף זה, ורשאי המאבטח אף להרחיק אדם שסירב לדרישות הזדהות, לחיפוש או לתפיסה לפי סעיף זה מסביבתו הקרובה של העד המוגן, ואף להשתמש בכוח סביר לשם כך.

(ב)לשם אבטחה של עד מוגן ולשם מניעת פגיעה בתכנית הגנה, ייראו מאבטח שהוא עובד מדינה, בעת מילוי תפקידו, כחייל, לעניין סמכויות מעצר לפי סעיפים 30 ו־31 לצו בדבר הוראות ביטחון, וכן לעניין סמכות חיפוש בחצרים שאינם מבנה פרטי סגור לפי סעיף 67 לצו בדבר הוראות ביטחון, לשם ביצוע פעולות בדיקה, סריקה, אבטחה ומניעה הדרושות לצורך ליווי עד מוגן או לצורך אבטחת מקום הימצאו של עד מוגן, ובדבר שהכניסה לחצרים כאמור, תהא לפרק זמן קצר ככל האפשר.

(ג)נוסף על הסמכויות הנתונות לו לפי סעיפים קטנים (א) ו־(ב), יהיו נתונות למאבטח שהוא עובד הרשות, למטרות המנויות בסעיף קטן (א׳) ובעת מילוי תפקידו, גם סמכויות אלה:

(1)להחזיק עד מוגן שהוא אסיר או עצור בבית כלא, וללוות עד כאמור מחוץ לבית הכלא; עד מוגן שהוא אסיר או עצור המלווה בידי מאבטח, כאמור בפסקה זו, יראו אותו כמי שנתון על פי דין במשמורת;

(2)לעצור עד מוגן שהוא אסיר או עצור, כאשר קיים טעם לחשוד כי הוא נמלט ממשמורת שבה הוא נתון כדין.

חובת הזדהות

(ד) (1)מאבטח המפעיל כלפי אדם את סמכויותיו לפי סעיף זה, יזהה את עצמו לפני אותו אדם בציון שמו או כינויו הרשמי ותפקידו, וכן יציג לפניו את תעודת המינוי שלו.

(2)חובת ההזדהות כאמור בפסקה (1), לא תחול אם ההזדהות כמאבטח מטעם הרשות עלולה לגרום לפגיעה בביטחונו של המאבטח או של אדם אחר, או שהיא עלולה לסכן או לשבש את ביצוע הפעילות שלשמה הופעלה הסמכות.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨צו בדבר הגנה על עדים (יהודה ושומרון) (מס׳ 2025), התשפ״א–2021⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring